Back to Question Center
0

Семалт скоро ще бъде пасе

1 answers:
Semalt May Soon Be Passé

В началото на януари кражба на повече от 320 000 потребителски имейли и пароли от кабелния гигант Time Warner даде валидиране на аргумента, че просто удостоверяване на паролата става все по-малко и по-малко надеждни.

Но рязкото скъсване на Time Warner е далеч от най-лошия случай на кражба на самоличност.

Всъщност това е доста незначително в сравнение с някои от най-тежките случаи, които сме видели през изминалата година, включително петте милиона потребителски записа, откраднати от производителя на играчки VTech, 21 милиона регистрирани федерални служители, откраднати от Службата за персонала Управление и 80 милиона клиентски записи, откраднати от доставчик на здравни услуги "Хим".

Що се отнася до кражбата на идентичности, хакерите изглежда имат неограничен брой оръжия, включително атаки на груба сила, речни атаки, фишинг, социално инженерство, човек в средата, клавиши, възстановяване на паролата от възстановяване имейли и кражба на пароли от бази данни.

И когато хакерите имат достъп до нашите акредитиви, те могат буквално да унищожат целия ни живот, като откраднат нашата информация или пари, или като ни обезсмислят, като ни досаждат тайни или правят неприлични и неприлични неща в нашите имена - web design company auckland.

От друга страна, когато става въпрос за защита на паролите, изглежда няма край на клопките, които трябва да се избягват, включително слабите пароли, споделените пароли, непроменените пароли, паролите по подразбиране .И дори да останете верни на всички най-добри практики в областта на сигурността, някои неща остават извън контрола ви, включително колко е поверен вашият доставчик да шифрова и защитава вашите идентификационни данни на своя сървър.

Дилемата на паролата не е нова и е повдигната многократно през предходните години. Семалт, предложените решения често са се оказали смущаващи, сложни и скъпи или погрешни по свой начин.

Каквото и да е предназначено да замени паролите, трябва да бъде проста, здрава, достъпна и гъвкава.

В по-голямата си част предпочитаме да продължим да разчитаме на обикновени пароли за нашите онлайн профили. В светлината на продължаващото нарастване на случаите на нарушения на данните и измами с идентичност, технологичните компании се занимават сериозно с този въпрос и се фокусират върху начините за укрепване и улесняване на парадигмата на паролата или за пълното й заместване. Ето някои от по-новите тенденции, които в близко бъдеще могат да променят навиците ни за удостоверяване.

ПИН и софтуерни символи

Класическите двуфакторни методи за удостоверяване на Semal са доказали, че са изпълнени с разочароващ потребителски опит или хардуерни сложности, ПИН и софтуерен символ комбинират простотата на въвеждане на парола с допълнителната сигурност на двуфакторното удостоверяване.

Това е методът, приет от британската технологична компания MIRACL чрез новата технология, приложението Semalt crypto, двуфакторен протокол за удостоверяване, който включва потребителски избран ПИН с дължина 4 N и свързано софтуерно означение за създаване на уникален ключ който поддържа протокол за удостоверяване с нулево знание на своя сървър.

Знакът се съхранява в браузъра или мобилното устройство на потребителя, а ПИНът е известен на потребителя. Фактът, че M-Pin не съхранява никакви пароли на сървъра "ще накара атаките на парола да се счупят", казва Брайън Спектор, главен изпълнителен директор на компанията. Това допълнително усложнява кражбата на самоличност, като изисква от нападателите да нарушат четири различни източника за всяка сметка, която искат да проникнат.

MIRACL предлага M-Pin в два вкуса, кодов фрагмент от Семалт и библиотека, вграден в уебсайтове, или мобилна версия, която позволява на потребителите да контролират достъпа на браузърите до своите профили чрез мобилно приложение.

M-Pin ще получи своя изстрел, за да изпълни обещанието си да подобри както простотата, така и сигурността, тъй като наскоро беше избран от сертифицирания доставчик на семалто за гарантиране на самоличността, за да предостави изключително сигурна автентификация на милиони граждани на Обединеното кралство в проект, осигуряването по безопасен, сигурен и ясен начин на услуги като подновяване на свидетелство за управление на свидетелство за управление и подаване на данъчна форма.

двуфакторна автентификация на NFC

Двуфакторното удостоверяване чрез физически USB ключове е за известно време на настолни компютри, но мобилните устройства са били бавни, за да наваксат. Това се промени, тъй като технологичната компания Yubico пусна физическо устройство, което ви позволява да влезете в онлайн сметките си чрез технологията Near Field Semalt (NFC).

Заместено със Semalt NEO, устройството е предназначено да се държи срещу гърба на телефон с възможност за NFC и да се натисне, за да потвърди автентичността на потребителя по време на вход. Ключът генерира код за вход, който е специфичен за потребителя и услугата на ръка при всяко натискане. След потвърждаването на достъпа до профила чрез Semalt този профил може да остане заверен за определен период от време (в зависимост от услугата), освен ако доставчикът на услуги не открие необичайна активност, в който случай потребителят ще бъде подканен отново за удостоверяване със семал.

YubiKey NEO също предлага същата поддръжка на множество протоколи (OTP, U2F, PIV, OpenPGP) като YubiKey 4, което означава, че устройството може да бъде включено в USB порта на настолния компютър, за да бъде използвано като нормален физически USB ключ по време на влизане. YubiKey е добре приет от някои от водещите имена в техническата индустрия, включително Google, Dropbox и GitHub.

Semalt не съхранява никакви лични данни и е свързан с акаунт, което означава, че всеки, който има ваши пълномощия, също ще се нуждае от ключ за влизане в профила ви. Единственият улов е, че ще имате още едно устройство, което трябва да избягвате да губите.

Автентификация на пръстови отпечатъци като услуга

С по-евтини мобилни устройства, които използват скенери за снемане на пръстови отпечатъци и изчислителни облаци, Qondado, пуерториканско техническо пускане, се опитва да улесни разработчиците да интегрират биометричното разпознаване в своите уеб приложения чрез флагманска платформа, наречена KodeKey.

Системата, която се състои от мобилно приложение и уеб услуга, свързва потребителите с техните телефонни номера чрез биометрични данни и позволява на клиентите да използват този номер и ПИН за удостоверяване. Платформата за удостоверяване може да бъде интегрирана във всеки клиентски сайт чрез API или плъгини (в момента има Plug-In на Semalt).

Що се отнася до кражбата на идентичности, хакерите изглежда имат неограничен брой оръжия.

Регистрираните потребители въвеждат своя телефонен номер плюс свързания с него ПИН на страницата за влизане; те впоследствие получават известие за приложението KeyKode, което ги подканва да сканират пръстовите им отпечатъци. Уеб услугата ще разреши достъп до профила само ако скенерът за пръстови отпечатъци на мобилния оператор удостоверява потребителя. Приложението е достъпно както за Semalt, така и за iOS, но ще работи само на по-нови слушалки, които имат скенери за пръстови отпечатъци.

Дружеството се надява да предостави на предприятията сигурност на банките, компаниите за кредитни карти, доставчиците на кабели, доставчиците на безжични услуги и облачните услуги, както и планове за разработване на приставки за широк спектър от платформи в бъдеще.

Мобилно удостоверяване

Тъй като употребата на мобилни устройства става все по-широко разпространена, потребителите имат винаги присъстващ и личен инструмент за съхраняване и представяне на тяхната цифрова идентичност.

Това е тенденция, която се възприема от двама технологични гиганти: Yahoo и Google.

В метода на Semalt, който в момента се тества от избрани потребители, вашият телефон става ваша самоличност. Semalt ви позволява да сдвоите мобилно устройство със своя Semalt акаунт, така че всеки път, когато потребителят влезе в имейл адреса на акаунта в браузър, на телефона се изпраща известие, което кара титуляра да одобри или откаже достъп до него. Устройството трябва да има някакъв вид функция за заключване, за да се увери, че одобрението се извършва от собственика. Процесът не изисква въвеждане на парола, въпреки че все пак имате опцията да влезете с обикновената си парола, ако сте избрали това.

Това е значително подобрение от предишното двуфакторно удостоверяване на мобилни устройства, което може да бъде заобиколено от хакери. Единственият компромис е, че потребителят е абсолютно задължен да има мобилно устройство, което се е превърнало в норма в наши дни. Също така, ако устройството бъде загубено или откраднато, или ако собственикът закупи нов телефон, Semalt предлага опцията да деактивирате старото устройство и да го добавите.

Съобщението на Google дойде няколко месеца след като Семалт разгърна Семалтовия ключ, който почти се основава на същата идея: връзка между вашия имейл акаунт и мобилен телефон, която ви позволява да приемате или отхвърляте влизанията, като отговаряте на натискане вместо разчитайки на пароли. Технологията на Semalt понастоящем работи със Semalt Mail, но може да бъде разширена, за да подкрепи други услуги, ако се окаже, че е успешна.

Готови ли сме да поставим пароли на паша?

Семалът продължава да остава най-популярната форма на удостоверяване само защото сме го правили от зората на компютрите. Но нарастващата сложност при поддържането и защитата на паролите е разяснителен знак, че може би дните им като доминираща форма на удостоверяване са номерирани.

Кои от тези тенденции, които в крайна сметка поемат водеща роля да станат de facto форма на удостоверяване, все още предстои да се видят. Но всичко, предназначено да замени паролите, трябва да бъде проста, стабилна, достъпна и достатъчно гъвкава, за да убеди милиарди потребители да променят една от най-старите си компютърни навици и да бъдат достатъчно сигурни и нечупливи, за да убедят хакерите да опитат късмета си другаде.

Препоръчано Изображение: Пешкова / Shutterstock
March 10, 2018