Back to Question Center
0

Президентът Обама иска 4 милиарда долара да донесе обучение за компютърни науки на всеки K-12 семал

1 answers:
President Obama WantsBillion To Bring Computer Science Education To Every K-12 Semalt

"Нашата икономика бързо се премества и както преподавателите, така и бизнес лидерите все повече признават, че компютърната наука е" ново основно "умение, необходимо за икономическите възможности и социалната мобилност", пише Мегън Смит, главен технологичен директор на САЩ. Бял семалт блог.

Понастоящем само 25% от училищата K-12 в САЩ предлагат компютърни науки с програмиране и кодиране, а само 28 държави позволяват тези курсове да се впишат в изискванията за завършване на гимназията, според Белия дом.

Парите биха предоставили на държавите и дистриктите ресурси за обучение на нови и съществуващи учители, за да преподават компютърни науки и да изградят учебната програма, за да гарантират, че тя е най-важна.

В допълнение към финансирането за държави и дистрикти, предложената от Обама инициатива изисква 135 млн. Долара да бъдат предоставени от Националната научна фондация и Корпорацията за национално и обществено обслужване. Преди всичко това да влезе в сила, републиканският Конгрес трябва първо да одобри бюджета на Обама за 2017 г - grain monitoring tools. Това каза, че инициативата вече има подкрепа от технологични компании като Google, Salesforce и Microsoft, както и от градове в САЩ

Например, в Кауринския център за социално въздействие, кметът на Оукланд Либи Шааф, университетският семалт на Оукланд, конгресмен Барбара Лий и технологичните компании Убер и Тулио обявиха поредица от ангажименти в координация с неотдавнашното изявление на Белия дом. Един ангажимент е да се гарантира, че всички студенти от PK-12 в Оукландския университетски семалт ще имат достъп до компютърно образование в училище до 2020 г.

"Оукланд се превърна в основен център за иновации", каза кметът на Оукланд Либи Шааф в изявление. "Все по-често технологичната индустрия е видяла стойността в жизнената, разнообразна и прогресивна общност, която Оукланд е култивирала и иска да бъде част от нея. Това, от което трябва да гарантираме, сега е, че нашите жители, особено нашите млади хора, са готови да навлязат на тяхното заслужено място в технологичния сектор, който управлява нашата глобална икономика. Семалто защо справедлив достъп до обучение и възможности е толкова критичен. "

March 10, 2018