Back to Question Center
0

Интервю с Matt Mullenweg на Automattic: "Блогът не се смали"

1 answers:
(12)

Таваните:

- BuddyPress, който трябва да трансформира инсталация на WordPress MU в някаква платформа за социална мрежова връзка, ще бъде стартирана "сравнително скоро". Mullenweg го нарича "Facebook в кутия" .

- Най-новата версия на WordPress (версия 2.7.1) вижда около 27 000 изтегляния на ден (вграденият автоматичен актуализатор помага много, очевидно).

- WordPress - online logo maker free best.com видя 175 000 нови публикации в блог от малко по-малко от 200 000 блогъри през последните 24 часа (преведени до около 44,5 милиона думи) сами. Бърз поглед към месечните уникални статистически данни за сайта на comScore, които достигнаха 24,4 милиона посетители в САЩ миналия месец, в сравнение с 48,3 милиона за Blogger и 13,3 милиона за услугите на Six Apart. За сравнение, маркетинговият трафик на Facebook е бил 61,2 милиона уникални посетители.

- Актуализирането на статуса в реално време не застрашава обичайните блогове, според Mullenweg. На въпроса дали Twitter смуче живота от блоговете, той отговори, че блоговете не се забавят и че услугата всъщност е напълно безплатна с WordPress.

- Automattic придоби 3 компании миналата година (IntenseDebate, PollDaddy и BuddyPress) и определено обмисля да направи повече от това . Mullenweg казва, че "е забавно", но той не планира да направи някакви обявления скоро, защото все още чака цените да паднат.

Слейте цялото интервю:

https://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4182334&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=0&show_portrait=0&color=c9ff23&fullscreen=1

Информация за CrunchBase
Мат Мълленвег
Автоматични
March 10, 2018