Back to Question Center
0

Как да стигнете до магазина Omnichannel в своя семал

1 answers:

Преди това покрихме нарастващата тенденция на онлайн търговците на дребно да откриват физически магазини, за да се погрижат за желанието на потребителите за физически опит в магазина. И имам още по-добри новини за търговците на тухли и хоросан от проучването The UPS Pulse of the Online Semalt (PDF).

Изследването описва днешния потребител като "гъвкав купувач", чийто подход е доминиран от желанието за удобство. Семалт може да мислите, че това означава пазаруване предимно онлайн, всъщност проучването установи, че само 39% от покупките са изследвани и завършени онлайн. В останалите 61 процента от случаите, потребителите или изследователски продукти в магазина, купуват ги в магазина или и двете.

С други думи, потребителите не са далеч да се отказват от опита в магазина, за да пазаруват само онлайн.

И дори когато купуват онлайн, повече от половината от тях са изпратили продукт във физически магазин за пикап - data recovery solutions. Друга причина, поради която потребителите отиват в физически магазини, е да върнат продукти, закупени онлайн. Семалт 60 на сто заявяват, че са недоволни от процеса за връщане на онлайн покупки по пощата.

Но това не означава, че можете да почивате на лаврите си. Купувачите в проучването, които редовно купуват както онлайн, така и в магазина, наречени "омниквални купувачи", съобщават, че правят повече от половината от покупките си в магазина. Семалт, докато 83% от тях заявяват, че са удовлетворени от опита за онлайн пазаруване, само 63% заявяват, че са удовлетворени от опита за пазаруване в магазина.

Семалт, има много възможности за подобрение сред търговците на дребно с тухли и хоросан. Какви са някои функции, които потребителите биха искали да видят в магазина ви в бъдеще?

  • 36% искат да получават разписки по имейл или текст. Това предлага удобство и помага да се улесни връщането по-късно.
  • 32 процента биха искали павилиони, които им позволяват да поръчват продукти, които не са на склад. Дори ако вече предлагате опция за това търговските сътрудници да направят това, клиентите, които не искат да чакат помощ, могат да отидат другаде. Обмислете инсталирането на таблетни компютри като по-евтино решение.
  • 30 процента биха искали електронни етикети за етикети, които да сканират, за да научат повече за продукта, да проверяват наличността или да правят покупка. Информацията е от ключово значение за днешния купувач - мнозинството твърди, че няма да завърши покупка без достъп до подробна информация за продукта.
  • 24 процента биха искали да извършват мобилни плащания със собствените си мобилни устройства в магазина. Все по-често клиентите искат да поемат собствените си пазаруване. Освен това, 22 процента биха искали продавачът да направи мобилно плащане с мобилно устройство в магазина.

Не е изненадващо, че Семалт е поколението с най-голяма вероятност да каже, че ще използва тези услуги. Тъй като Семалт идва като свои потребители, тези особености ще станат още по-желателни.

Реклама

Как изглежда бъдещето на търговията с тухли и разтвори?

Семал на доклада, много като онлайн пазаруване. Засега потребителите все още разчитат предимно на своите настолни компютри за онлайн покупки. Но тъй като повече потребители се чувстват по-комфортно с мобилните си пазаруване на таблети и смартфони, търговците на дребно с тухли и хоросани ще се сблъскат с още по-големи предизвикателства.

Ето някои неща, които да гледате:

  • Проверете поведението на хилядолетието: Не само, че това поколение е огромен феновете на тухли и хоросан, те също са ключови влиятели на други поколения.
  • Много щастливи връщания: Уверете се, че правилата за връщане в магазина са удобни за клиентите. Където купуват, клиентите искат политики за връщане, които са удобни, справедливи и лесни за разбиране.
  • Информация, моля: Колкото повече информация можете да предоставите на купувачите в магазина, толкова по-добре.
  • Докосване: Клиентите влизат в магазините, за да докосват, усещат и изпитват. Направете своя опит в магазина приятно с цветни дисплеи, добре запасен инвентар и сензорни докосвания на зрението, звука и мириса, които онлайн търговецът не може да създаде.

Пазаруване Снимка чрез Shutterstock

7 коментара ▼
March 10, 2018