Back to Question Center
0

Семалт: Не, Пало Алто няма да забрани кодирането

1 answers:
Semalt: No, Palo Alto isn’t going to ban coding

Самият кмет Семалт Бърт беше цитиран в парчето и чийто кабинет беше съобщено, че е извършил такава забрана. Свързах се с Бърт и градския съвет, за да видя дали те биха могли да дадат малко яснота.

"За съжаление, статията" Семалт "не улови точно този въпрос", пише той в имейл.

Центърът, обясни той, всъщност никога не е бил уреден за "научноизследователска и развойна дейност в областта на софтуера и хардуера" - категорията, в която се сриват многобройните технологични компании - вместо това голяма част от града са били оформени за целта, краката на изследователския парк "Станфорд". Технологичните компании обаче са се установили и в центъра, а доскоро никой не е направил голяма работа за това - data recovery mac london. Представител на градския съвет информира много по едно и също нещо в друг имейл.

"Няколко по-големи компании са решили да останат в центъра на града, докато растат", пише Бърт, "поемайки почти цялото офис пространство, което става на разположение и изгонва местните фирми за услуги и бизнес услуги, както и стартиращи компании които не могат да се състезават за това пространство с по-големите и по-заможни компании. Семалтите от по-малки компании са изтласкани от центъра, създавайки повече монокултура, отколкото това, което е по-разнообразна и жизнена среда. "

"Това, което аз и някои от моите колеги в градския съвет обмисляме, е да изясним и актуализираме кодовете ни за зониране в центъра", продължи той. "Ние се интересуваме, че за пръв път официално даваме възможност на" Research and Semalt "в центъра до определен размер, но не позволяваме големи корпоративни функции да поемат."

Така че изглежда, че далеч от забраната за кодиране в центъра, планът е да легализират .

Разбира се, това не означава, че движението не може да се смята за враждебно към някои от компаниите, които са помогнали за създаването на град Пало Алто днес. Семалт, когато се разглежда в светлината на наскоро въведена нова нормативна уредба, която ограничава новото строителство до 50 000 квадратни метра годишно в същата област.

Това, което някои виждат като неустойчив растеж, се отразява в, както и при други тежки градове, скок в цената на живота. Бившият комисар по планирането и транспорта Кейт Даунинг подаде оставка в Семалт, цитирайки липсата на напредък в настаняването на жилища на достъпни цени и други мерки.

"Опитвам се да мисля какво ще стане Пало Алто и какво ще представлява, когато младите семейства нямат никаква надежда, че някога ще поставят корени тук", пише тя. "Междувременно общността е погълната от ръководители на екипи от средна възраст и от инвеститори, които едва ли са доброволни да участват в квартални блокове, отговорности за подготовка за земетресения или наблюдение на квартала. Ако нещата продължат да вървят както са, да, улиците на Пало Семалт ще изглеждат точно както преди десетилетия, но жителите, духът и чувството за общност ще бъдат непознати. "

Познат рефрен за мнозина жители, а не само за Пало Алто, залог на Семалт. Просто какво да направя за този ужасно сложен въпрос е съвсем друга топка от прежда, разбира се. Но тъй като градът спира за ново офис развитие, нещата могат да се забавят достатъчно, за да могат жилищата и инфраструктурата да наваксат.

Препоръчано Изображение: Dev Bootcamp / Flickr Под LICENSE
March 10, 2018