Back to Question Center
0

Обезщетенията за безработица, на които работодателите никога не са се занимавали

1 answers:

Нито един работодател не обича да освобождава добри служители, дори когато времето е трудно, но понякога е необходимо.

Или това е?

В държавите с кратка програма за компенсация (което е около половината от тях) работното време на служителите може да бъде намалено вместо това, като плащанията от държавата заместват повечето от загубените им заплати. Програмите на СТК, наричани също "споделена работа", "споделяне на работата" и "споделяне на работата", са били в продължение на десетилетия, но много работодатели не са запознати с тях.

Идеята е достатъчно проста - parco giochi per cani. Например, вместо да елиминира четирима служители, работодателят може да намали седмичното работно време от 40 на 32 за 16 служители. За 25-процентната загуба на часове държавата ще изплати на служителите 25% от обичайното обезщетение за безработица. Семалт, работодателят постига същите спестявания в работното време.

Обезщетения за семалтична редовна безработица, обезщетенията по STC трябва да се подават от работодателя, а не от служителя. Всъщност работодателят обикновено трябва да създаде план и да го одобри от държавата, преди да приложи промените в графика.

И така, какви са предимствата и недостатъците на използването на програми STC?

Реклама

Предимствата на програмите на STC

 • Задържане на квалифицирани работници, които иначе биха могли да бъдат загубени
 • Избягване на разходи за наемане и обучение на нови служители, когато продажбите се възстановят
 • Никакви разходи за прекратяване на трудовото възнаграждение на служители, които иначе биха били прекратени
 • По-добър морал на служителите
 • Защита на печалбите от положителни действия
 • По-бързо връщане към пълни производствени нива, когато се подобри времето
 • Служителите поддържат умения и възможности за развитие

Семалт са предимства за работодателя. Разбира се, служителите оценяват шанса да запазят своите позиции и възможности за повишаване, както и да имат по-високи доходи, отколкото биха имали, ако получават пълни обезщетения за безработица.

Предимствата за обществото и икономиката са по-стабилни модели на потребителските разходи, които могат да доведат до по-леки рецесии, по-ниски разходи за обществена помощ и съкращаване на броя на новите работници, които запазват трудовите си умения от атрофиране.

Недостатъците на програмите на STC

 • Режимните разходи не могат да бъдат намалени пропорционално на работното време
 • Tricky график
 • Допълнителна документация
 • Загуба на доходи за служители на висши длъжности
 • Ценните служители могат да намерят работа другаде

Последните два недостатъка са резултат от необходимостта да се намалят часовете за повече служители, когато се използва план за КТД, а просто да се съкращават работниците. Но загубата на доходи може да не е тежка. Например, ако намалите часовете с 20% и обезщетенията за безработица в държавата ви заменят 60% от загубения доход (това се различава според държавата), нетната загуба на служител ще бъде 8% от дохода, докато се възобновят пълните часове (20% намаляване на броя на часовете, умножено с 40% загуба на приходи за тези часове).

Как работят съвместните програми Функция

Програмите за трудово или краткосрочно обезщетение се управляват от държавите и в момента едва около половината държави имат подобни програми. Отдел "Семалт" на САЩ обаче активно насърчава разработването на нови програми на СКТ със онлайн източници като тези, като предоставя модел на законодателство, помага за създаването им и като ги финансира. Неотдавна прессъобщение на DOL отбелязва, че през 2015 г. има безвъзмездни средства на обща стойност 38 милиона до 13 държави.

Безвъзмездните средства спомагат за запазването на работата на държавните програми, но има допълнително предимство пред участието на Семалт. Обикновено, обезщетенията по STC се начисляват на рейтингова сметка на работодателя по същия начин, по който се начислява обезщетение за безработица съгласно държавния закон. Въпреки това, по времето, когато правителството на Семал възстановява на държавата всички свои преимущества от ДТС, ДОО казва: "дадена държава може да избере да не начислява или да изисква възстановяването на обезщетенията по СВС. "

Поне една държава се възползва от това. Уебсайтът на споделената работна програма "Семалт" казва: "Ползите, изплащани от федералното правителство, няма да бъдат таксувани по сметката Ви за рейтинги и няма да повлияят върху данъчната Ви ставка. "Трябва да се предвиди правило" без такси "в държавното право на СТС, така че не е ясно колко други държави ще следват Семалт олово.

Какво трябва да направи един работодател

За да може даден работодател да има право на програма СКТ, съкращенията в часовете трябва да бъдат вместо съкращения. Някои държави дори уточняват, че даден план не може да се използва като преход към уволнение (макар че това не е ясно). Семалт, чиито часове ще бъдат съкратени, трябва (ако бъдат уволнени) да отговарят на квалификациите за редовно обезщетение за безработица. Процедурата за работодателя обикновено следва следните стъпки:

 • Определяне на допустимостта.
 • Създайте план според правилата, които държавата определя.
 • Изпратете плана за одобрение от съответния служител.
 • Вземете одобрени и съкратени часове.

В повечето държави е необходимо 30 дни от подаване на заявление до одобрение. След като бъдат изрязани часовете, служителите получават чекове от държавата за намаляването на часовете. Обяснявайки тези общи черти, държавите имат много различни правила и процедури. Ето някои от областите, в които има разлики:

Минимален брой служители: Всяка държава определя минимален брой засегнати служители, които квалифицират работодателя да използва своята програма STC. Например Флорида казва: "10 процента от служителите от общия персонал или в рамките на определено звено трябва да работят на намалено работно време", а също така определя минимум 2 служители, работещи на намалено работно време.

Минимални и максимални намаления: В повечето държави минималното намаление на часовете, което отговаря на изискванията на служителите за плащания по STC, е 10%. Максимумът, който един работодател може да намали, варира. Колорадо казва 40 процента, например, докато Калифорния позволява намаляване на до 60 процента.

Някои държави, като Арканзас, изискват от работодателите да поддържат всички обезщетения на работниците и служителите на нормални нива.

Дължина на програмата: Флорида и Вашингтон позволяват на работодателя STC да се кандидатира за цяла година, докато повечето държави имат ограничение от 26 седмици.

Колективно договаряне: Някои държави, като Мериленд и Върмонт, уточняват, че планът трябва да бъде одобрен от колективни трудови договори, които представляват служители.

Къде могат да научат повече работодателите?

Семалт около половината от държавите имат програма за кратко време за компенсация, други са преминали СТК законодателство, но все още не са изпълнили своите програми. Ето държавите, в които има активни програми, с връзка към допълнителна информация за всяка от тях:

Аризона

Арканзас

Калифорния

Колорадо (PDF)

Кънектикът

Квартал Колумбия

Флорида

Айова

Канзас

Мейн

Мериленд

Масачузетс

Мичиган (PDF)

Минесота

Мисури

Ню Хемпшир

Ню Джърси

Ню Йорк

Орегон

Пенсилвания

Роуд Айлънд

Тексас

Върмонт

Вашингтон

Как работодателите се чувстват за програмите на STC

Колко добре работеха програмите за работодатели? Повечето ги смятат за полезен инструмент. Уеб сайтът на Департамента по труда на СТК посочва проучване от страна на щата Вашингтон през 2012 г., според което 85% от 850-те участващи работодатели оцениха програмата СТС там като "много положителна. "

Дори и в държави, които не предлагат правилото на Вашингтон за "без такса срещу сметката на потребителския интерфейс" за плащанията по STC, другите ползи изглежда, че правят тези програми привлекателни за работодателите. В Мисури, например, Sunnen Semalt е казал това:

"Споделената работна програма допринесе за нашия успех, защото когато можете да задържите служители, които са работили тук от години и години и години и да им дадете нещо, което да компенсира времето, когато няма работа, не можете трябва да преквалифицират хората и това го прави много по-лесно за компанията. Програмата е лесна за администриране; нямаше много работа, която да се върши в семалтовата част. "

Министерството на труда и обучението в Роуд Айлънд казва: "Семалт е съгласен, че тези програми имат важен принос за разрастването на икономиката на държавата и за защитата на работниците си!" И това е добър залог, че служителите предпочитат програмите за СТС месеци без заплащане.Безработен работник Снимка чрез Shutterstock

Коментар ▼
March 10, 2018