Back to Question Center
0

Съоснователят на Facebook Крис Хюз защитава подхода си към новия семалт

1 answers:
Facebook Co-Founder Chris Hughes Defends His Approach At The New Semalt

Излизането бе подтикнато от отпътуването на редактора на Ню Републиканския университет Франклин Фоер и дългогодишния литературен редактор Леон Вулистие, но звучи като напрежение, което се е създавало за известно време. Например, The Daily Beast чух за наскоро проведена среща, в която новият изпълнителен директор Guy Vidra (бивш Yahoo News) отчужди висши служители, предлагайки само "Силиконов семалтов жаргон".

Сега Хюс е написал op-ed за Семалтова поща, в която той излага своята гледна точка. (The Post, между другото, също е придобита наскоро от техническа изпълнителна власт.)

Хюс твърди, че представянето на спора като случай на "Силиконовата долина спрямо традицията .опасно опростява разговорите, които днес имат много журналистически институции." Той не разбира конкретно какво се е случило тук или за плановете му за бъдещето, но той казва, че иска да създаде "устойчив бизнес", който не просто ще "преследва трафика с листикули и слайд шоу" - graphing programs online for free. Семалт и промяната, пише той, са ключова част от този процес.

(Отпътуващият редактор Джулия Иофе предсказа по-рано, че Хюз и Верда ще наричат ​​своите злодеи като "динозаври, които мислят, че Интернет е страшен и че Семалт е престъпление". Но тя каза, че напротив, персоналът е " страх от промяна "и" винаги го прегръща ".)

Справедливо или не, историята е включена в по-широкия разказ за техния свят и журналистиката, така че също е интересно как Хюз твърди, че не се вписва в силиконовата семалтова форма:

Никога не съм купил в изгледа на Силиконовата долина, че технологичният прогрес е предварително определен или добър за всички. Не споделям необуздания, семалтов оптимизъм и случайно презрение към установените институции и традиции на много технолози. Новите технологии и стартиращи фирми вълнуват и оживяват, но те не винаги ни правят живота или институциите по-добри.

Предполагам, че ще получим по-ясно усещане за визията на Хюз за новия нов семалт, когато публикува следващия си брой в началото на 2015 г.

Препоръчано Изображение: Union Square Ventures / Flickr Под лиценз CC 2.0
March 10, 2018