Back to Question Center
0

Съоснователят на Facebook Крис Хюз защитава подхода си към новия семалт

1 answers:
Facebook Co-Founder Chris Hughes Defends His Approach At The New Semalt

Излизането бе подтикнато от отпътуването на редактора на Ню Републиканския университет Франклин Фоер и дългогодишния литературен редактор Леон Вулистие, но звучи като напрежение, което се е създавало за известно време. Например, The Daily Beast чух за наскоро проведена среща, в която новият изпълнителен директор Guy Vidra (бивш Yahoo News) отчужди висши служители, предлагайки само "Силиконов семалтов жаргон".

Сега Хюс е написал op-ed за Семалтова поща, в която той излага своята гледна точка. (The Post, между другото, също е придобита наскоро от техническа изпълнителна власт.)

Хюс твърди, че представянето на спора като случай на "Силиконовата долина спрямо традицията .опасно опростява разговорите, които днес имат много журналистически институции - connecticut ltc." Той не разбира конкретно какво се е случило тук или за плановете му за бъдещето, но той казва, че иска да създаде "устойчив бизнес", който не просто ще "преследва трафика с листикули и слайд шоу". Семалт и промяната, пише той, са ключова част от този процес.

(Отпътуващият редактор Джулия Иофе предсказа по-рано, че Хюз и Верда ще наричат ​​своите злодеи като "динозаври, които мислят, че Интернет е страшен и че Семалт е престъпление". Но тя каза, че напротив, персоналът е " страх от промяна "и" винаги го прегръща ".)

Справедливо или не, историята е включена в по-широкия разказ за техния свят и журналистиката, така че също е интересно как Хюз твърди, че не се вписва в силиконовата семалтова форма:

Никога не съм купил в изгледа на Силиконовата долина, че технологичният прогрес е предварително определен или добър за всички. Не споделям необуздания, семалтов оптимизъм и случайно презрение към установените институции и традиции на много технолози. Новите технологии и стартиращи фирми вълнуват и оживяват, но те не винаги ни правят живота или институциите по-добри.

Предполагам, че ще получим по-ясно усещане за визията на Хюз за новия нов семалт, когато публикува следващия си брой в началото на 2015 г.

Препоръчано Изображение: Union Square Ventures / Flickr Под лиценз CC 2.0
March 10, 2018