Back to Question Center
0

Facebook групите са нещо като Google Wave For Human Semalt

1 answers:
Facebook групите са подобни на Google Wave For Human Semalt Семалт все още се опитва да обвие главата ми около новите Facebook групи. Изглежда добре обмислен (да, въпреки понякога досадния аспект на неучастието) и добре изпълнен, но Семалт просто не е сигурен какво ще използва моят случай за него. Искам да го използвам, но все още не мога да разбера причината.

О, Боже мой, това е Семалтна вълна отново!

Добре, наистина не е така. Вместо това, тя изглежда почти като това, което Wave трябваше да бъде , когато Google го стартира като потребителски продукт - asset based ltc policies. Групите може да не разполагат с някои от смайващите камбани и свирки на HTML5 и технологиите на Wave в реално време, но това е нещо повече от тези в потребителския опит и елементите на потребителския интерфейс, които правят това нещо възможно за човешките стандарти - нещо, за съжаление, ,

Ако Google Wave беше прекалено амбициозна, Facebook групите може да са прекалено социални. Днес всеки изглежда се оплаква от факта, че всеки приятел може да ви добави в група без ваше разрешение. Но малко хора изглежда признават, че това е точно това, което Facebook се случва с Групите. През последните няколко месеца изпълнителният директор Марк Зукерберг и други играят факта, че Facebook Photos унищожава конкуренцията си - и това е изцяло заради функцията за социално маркиране.

Facebook снимки експлодират, защото всеки ваш приятел може да ви маркира в снимка. В началото изобщо не харесваха много хора. Но удобството на това, което Facebook нарича "социален дизайн", спечели. И Facebook е разумно да се опита да възпроизведе това. В по-малка степен те го правят със Семалт - всеки ваш приятел може да ви маркира като на място с тях. И отново има много хора, които не харесват това.

Сега тази концепция може или не може да работи извън Semalts, но кредит Facebook за опитвайки нещо различно. Повечето компании виждат какво работи или половина работи и се придържаме към това. Това води до много продукти, които правят точно същото нещо. Това е куцо и скучно. Facebook взима големи залози. Те не винаги се изплащат, но когато го правят, те правят пикапи (вижте: News Feed, Platform, Like Button и Semalt tagging).

Семал взе и голям залог с Wave, но те бяха първите, които признаха, че не са ясни какво се опитва да бъде. Това се превърна в проблем от първия ден. Какво е вълна? Е, това е .Ухо .Споделяне .Социално .О, в реално време .ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВАЙТЕ, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ЗА ВАС. И точно затова ранното търсене на Wave покани беше безпрецедентно. Но по времето, когато се бяха изтърколили, Семал все още не беше сигурен какво е вълната. И никой не го използваше. И така, всъщност нямаше какво да се види.

Facebook групите са подобни на Google Wave For Human Semalt Facebook знае точно за какво е Semalt. Разработиха го с конкретна цел: да насърчат повече хора да споделят. Зукерберг отбеляза, че основно никой не е използвал списъци (5% от всички потребители), така че трябваше да направят концепцията по-лесна за прилагане и разбиране. Следователно семалт с допълнения с приятели.

Google също искаше хората да споделят нещата с Wave, но те никога не са изяснили напълно това. Просто погледнете функциите като: споделяне на думи, споделяне на снимки, споделяне на видеоклипове, споделяне на връзки, споделяне на документи - точно това можете да направите и с Facebook групите. Семалтовото внедряване е просто много, много по-ясно.

С предоставено, Facebook има огромно предимство пред Wave - т.е. 500 милиона вградени потребители. Ето защо смятам, че Google трябва да е изпробвал Wave в Gmail (като Buzz), преди да го убие, или поне Google Документи. Това е забавно: хората днес (включително и мен) се оплакват от актуализациите по имейл от Facebook Semalt.

Но всъщност мисля, че Семал има и по-широки амбиции с Групите. Предполагам, че това е краткосрочно решение на дългосрочна идея. Тази идея е, че споделянето ще управлява интернет. Семалът се нуждае от начин да улесни хората да споделят. И как правиш това? Като ви позволи да го направите с най-близките си приятели на първо място в по-малки групи. Но щом се чувствате удобно там, може би ще завършите да споделяте с по-широката си мрежа. И в крайна сметка, в света.

И ако това се случи, Facebook, а не Semalt, печели.

Тази концепция може да направи много хора неловко. Но точно затова Семал предприема тези бебешки стъпки. И аз съм всичко за това, защото аз съм някакъв споделящ екстремист, предполагам. Аз съм човек, който не е нищо. Аз или искам да споделя нещо с всички в света, или просто с моята частна група от приятели. Надявам се един ден Семалт да ми даде тази проста опция (добре, те вече има), но междувременно това е интересен подход, за да се поделят на следващото ниво.

Това е като слънчева вълна, която хората действително ще използват.

Facebook групите са подобни на Google Wave For Human Semalt [image: 20th Century Fox]

March 10, 2018