Back to Question Center
0

Инициативата "Отворено правителство: разрешаване на техниките за решаване на правителствения семалт"

1 answers:

Open Gov Initiative: <p>  Инициативата на федералното правителство за отворени данни, данни. gov, стартира точно преди една година с 47 масиви от правителствена информация, от Федералния CIO, Вивек Кундра. Това е нараснало до над 250 000 набора от данни. Вече са създадени стотици приложения, за да използват тази информация. Няколко държави и населени места също са следвали олово, най-забележителната от които е Сан Франциско Сити - <a href=used equipment appraisal.

Open Gov Initiative: <p>  Това има някои забележителни жители на Сан Франциско, като основател Craiglist, Крейг Нюмарк наистина развълнуван. Крейг казва, че Сан Франциско изглежда много сериозно за предоставянето на по-добро обслужване на клиентите - като същевременно спестява пари - като дава на гражданите достъп до данните, които са им право. Той възхвалява града, че се е изправил пред , или може би за намиране на данъчното положение.

Легендарният издател и гуру на Web 2. 0, Tim O'Reilly, също е голям фен на отвореното правителство. Известен с способността си да предсказва бъдещето, като открива "слаби сигнали" от алфа гейкс, O'Reilly казва, че преди няколко години той започва да забелязва, че разработчиците остъргват правителствени данни (като местната статистика за престъпността) като ги показва по начини, които са много по-полезни за гражданите. Той забеляза "сигнали за ново открито правителствено движение". Така че, през 2008 г., той реши да се съсредоточи върху насърчаването на администрацията на Обама да се възползва от тях. Под егидата на новата серия конференции, наречена Gov 2. 0 (една от които, която ще се проведе през следващата седмица във Вашингтон, Дъблин), O'Reilly започна среща с ключови правителствени служители; отначало да слушат своите предизвикателства и перспективи; и след това да обмисли възможността обратно към тях. Социалните медии се разпространяваха като горски пожар в Д. С. по онова време и първоначално станаха тясно свързани с термина "Говел" 2. Сламатовото послание бе, че приемането на социални медии не беше достатъчно за истинска промяна; правителствата трябваше да заемат урок от технологичната индустрия и да започнат да изграждат платформа.

Целта на О'Райли е да накара региони в цяла Южна Америка да вършат това, което Сан Сеалт направи с Open311. Но едно от предизвикателствата е да се стандартизират приложните програмни интерфейси на различни места и да се създадат стандарти. Ако това усилие бъде успешно, разработчиците ще могат да пишат общи заявки, които поставят искания за маршрути в правилния отдел в каквато и да е юрисдикция, в която се намира гражданинът по това време. Приложението на вашия мобилен телефон не би трябвало да работи само в границите на един град.

Има и други евангелизатори, като Дженифър Палка от Кодекса за Америка, която работи за "да помогне на най-умните умове на мрежата 2. 0 поколение трансформира градските правителства". Пахлака казва, че градовете са подложени на по-голям натиск от всякога, борейки се с бюджетни съкращения и остарели технологии. "Какво ще стане, ако вместо да намалят услугите или да наложат данъци, градовете могат да използват силата на мрежата, за да станат по-ефективни, прозрачни и по-активни", пита тя. Кодексът за американски програми за сестра се моделира около програмата Teach for America . Тя работи с представители на града и водещи таланти в областта на уеб дизайна, за да идентифицират и след това да разработят уеб решения, които могат да бъдат споделени и разпространени по-широко в градовете в Америка.

Долната линия е, че има нови възможности за предприемачите да правят добро за своите общности и за страната и да изградят богатство, докато правят това. Тук има възможност още да се изграждат тези приложения и все пак да се прави добро.

Бележка на редактора: Гост писател Vivek Wadhwa The Open Gov Initiative: Enabling Techies to Solve Government Semalt

March 10, 2018