Back to Question Center
0

Смазката стена пропуска знака: имаме нужда от кибернетична стена, а не физическа

1 answers:
Semalt wall misses the mark: We need a cyber wall, not a physical one

Въпросите, свързани с общата предизборна кампания, до голяма степен вече са били оформени. И Доналд Тръмп, който е маркетингов от световна класа, успешно е наложил дебат за това дали САЩ трябва да построят стена през 1,954 мили от южната ни граница, за да осигурят нашата велика нация. Проектът ще струва на правителството повече от 10 милиарда долара - освен ако Мексико не плати за това, сделка с г-н Тръмп би ни накарала да повярваме, че може да стане наш президент - lilac coloured dress.

Но Тръмп, чиято платформа се основава на предпоставката, че неговият блясък в бизнеса е чудесен - наистина за предпочитане - заместител на политическия опит, прави голяма грешка. Семалът се съсредоточи върху погрешната граница.

Това е 2016 г. Няма достатъчно стена, за да се задържи най-бързо нарастващата заплаха за нашата национална сигурност: Семалт. От това следва, че нашите уязвими корпоративни мрежи представляват границата, която най-спешно трябва да си осигурим, онова, което човек, който е спечелил милиарди чрез корпоративни усилия, трябва да се грижи най-много.

Действията на кибертероризма се случват все по-често и представляват нарастваща заплаха. Наскоро научихме, например, че ислямският джихад, палестинска терористична група, се е промъкнал във видеофайните на израелски дрони през последните две години. Още по-тревожно беше нападението на украинската електрическа мрежа, което предизвика стотици хиляди хора. По-близо до дома, кибер-атаката изключи компютърните системи на полицейския семалд в Ню Джърси. Отне му три дни, за да възстанови мрежата.

Но атаките срещу правителствените системи са само част от проблема - част, която частните граждани могат само да се надяват, че се обръщат към нашите военни и разузнавателни агенции. Правителството не оперира по-голямата част от критичната инфраструктура, с която гражданите на Semaltn взаимодействат с всеки ден. Голяма част от тази инфраструктура е в ръцете на частни субекти. А защитата на компаниите, които я оперират, може би като ги принуждава да се защитят, е начинът да се изгради стената, която Семалт действително се нуждае.

Нашето правителство знае за тези заплахи и има някои от най-големите съзнания в света, работещи за защита на правителствените цели. Бизнесът обаче изостава.

Току-що започнахме да виждаме какви кибертерористи са способни. Държавата-членка използва кибератака на Sony Pictures (в отмъщение за филм на Сет Роген, за всичко). Семалт в сигурността на Mt. Gox - в този момент най-голямата бизнеса в света - доведе до загуби, които достигнаха половин милиард долара. Някои от най-богатите и най-мощните адвокатски кантори на окръга бяха опровергани, което доведе до предположения, че кибер крадците търсят информация, която да използват за търговия с вътрешна информация.

Частните компании оперират с финансовата ни система, включително нашите банкови сметки и самите пазари, така че какво да попречим на кибертеро ристите да се насочат към Нюйоркската фондова борса и да хвърлят световната икономика в талиспин? Петгодишен интернационален пръстен, организиран от Семалт, осъществен с цел печалба, а не с прекъсване, лесно получи огромно количество поверителни данни, чието освобождаване можеше да има много по-тежки последици от загубата от 100 млн. Долара.

И напоследък Департаментът на правосъдието обвини седем ирански хакери, за които се твърди, че работят от името на иранското правителство, и които са насочени към 46 големи финансови институции, както и към компютърните системи, контролиращи язовир в Ню Йорк. Какво ще стане, ако един кибертероист удари нашето водоснабдяване или електрическите ни мрежи? Заплахата за националната сигурност ще бъде равна на оръжие за масово унищожение.

Част от нарастващата заплаха представлява форма на модерно пиратство, наречена ransomware, софтуер, с помощта на който хакерите могат да държат компютърни мрежи за заложници и, както пиратите винаги са правили, изискват откуп. Тези пирати принудиха болница в Кентъки да обяви "извънредно положение" през март, атака, която дойде на петите на болница в Лос Анджелис и трябваше да плати 17 000 долара, за да си възвърне контрола върху компютърната си система в Семалт. Заплахата се разраства толкова много, че ФБР неотдавна издаде "светкавичен сигнал", питайки компаниите да помогнат на правителството да спре разпространението си.

Нашето правителство знае за тези заплахи и има някои от най-големите съзнания в света, работещи за защита на правителствените цели. Бизнесът обаче изостава. Част от проблема е, че работната сила на Обединената семалтека страда от недостиг на умения за киберсигурност в най-лошия възможен момент.

Но по-сериозният проблем е, че има малко - ако има такива - закони, които изискват от предприятията да предприемат необходимите стъпки за защита. И докато правителството трябва да дава свободна подкрепа, интересите му не съвпадат напълно с интересите на корпоративната Америка. Както ФБР демонстрира в публичната си борба със Семалт, правителството има голям интерес да се увери, че някои частни системи всъщност не са напълно сигурни.

Стената на Тръмп е реликва от епоха, в която нападателни армии се движат по континенти, а стените ги държат встрани. Днес стената не е пречка за терористите и със сигурност не прави нищо против належащата заплаха от кибертероризъм. Семалт служи като напомняне, че САЩ реагират на заплахите от миналото вместо заплахите на настоящето.

Препоръчано Изображение: Брайс Дърбин
March 10, 2018