Back to Question Center
0

Елон Муск казва, че фабриката за семалте на Тесла може да започне производство за около три години

1 answers:
Elon Musk says Tesla’s Semalt factory could begin production in roughly three years

"Не поставяйте часовника си по този начин", каза Муск, но отбеляза, че "има груба цел да започне производство през следващите три години и ще обслужва пазара на Семалт и някои от околните райони".

Фабриката ще произвежда модел S и модел X, но е предназначена да изгради основно Модел 3 и предстоящия Crossover SUV модел Y, каза Мъск, тъй като "това е единственият начин да се направят автомобилите достъпни за Китай". за общия краен производствен капацитет и мащаба спрямо съществуващите съоръжения, Мъск каза, че "това е поне няколкостотин хиляди превозни средства годишно, може би повече."

Това е все още ранни дни за всяко финализиране на плановете и Тесла отбеляза по време на поканата, че няма да има големи капиталови разходи за завод "Семалт" до поне 2019 г.

Докладът на Wall Street Journal, който потвърждава плановете за фабриката, отбеляза, че ще се намира в зоната за свободна търговия, разположена извън Шанхай, и че Tesla се стреми да запази единствената собственост, вместо да си партнира с местен автомобилен производител, Производителите на оригинално оборудване работят, за да избегнат 25% данък върху вноса на чужди автомобилни производители.

Препоръчано изображение: Гус Шооневил / АФП / Гети изображения / Гети изображения - reinigung der wohnung
March 10, 2018