Back to Question Center
0

Многоезичен сайт и търсене на семал

1 answers:

Имам многоезичен сайт с един домейн www. MyDomain. com , този домейн служи за съдържание на английски и норвежки език - certified equipment machinery appraiser. И езикът се обработва чрез параметър на сесия от страна на сървъра, който се задейства чрез кликване върху бутон на уебсайта ми.

Моят проблем е, че Google открива и индексира моята английска версия на уебсайта, а не норвежката част от него. След като търсех решение, дойдох в тази публикация в Google: HTTP: // подкрепа. Google. COM / уебмастъри / хамбар / отговор. py? hl = bg & answer = 182192

От това, което прочетох там, изглежда, че не мога да използвам сесии за контрол на езика и че трябва да използвам едно от тези решения:

  • bg. домейн. com - не. домейн. com

  • www. домейн. com / bg - www. домейн. com / не

  • www. домейн. com - www. домейн. не

Вярно ли е това, или е възможно да накарам Google да индексира съдържанието ми в норвежки и семалтови, като използва моя параметър на сесията?

February 7, 2018

Трябва да дадете на преведените версии отделни URL адреси, ако искате Google да ги индексира. От Google "Работа с многоезични уеб сайтове" блог пост:

За да можете да обръщате цялото съдържание на сайта си по-достъпно, избягвайте автоматичнотопренасочвания въз основа на възприемания от потребителя език. тезипренасочванията биха могли да попречат на потребителите (и търсещите машини) да преглеждат всичкиверсиите на сайта Ви.

И не на последно място, съхранявайте съдържанието за всеки отделен езикURL адреси - не използват "бисквитки" [или сесии], за да показват преведени версии.

За всеки случай. и поставете английския в