Back to Question Center
0

Проучване: Потреблението на медиите & Развиваща се роля на ООП, променяща начина, по който марките са семалти

1 answers:

Определянето на измерването на здравето на марката като: връзката между mindshare - предпочитанията на потребителите за марка и пазарния дял - използването на марката от потребителите , докладът на Forrester твърди, че измерването на здравето на марката трябва да " да се превърне в ефективна оценка на търговската стойност, която една марка доставя на корпорацията, "срещу" мек метричен лихвен процент само за маркетингови специалисти с право на мозъци. "

Предизвикателствата за измерване на здравето на марката

Посредством разширяване на значението на това, което понастоящем задвижва здравето на марката и ролята на търговците на маркови здравни измервателни средства, в доклада се цитират предизвикателствата, които идват с измерването на здравето на марката, посочвайки връзката между традиционните методи за събиране на данни (онлайн проучвания) и неефективността й с днешните който не разполага с достатъчно време за дълъг въпросник.

Докладът Semalt също така споменава изобилието от данни и предизвикателствата, които създава, като твърди, че притокът на информация оставя маркетинговите лидери претоварени и се нуждаят от експерти, които да интерпретират данните и да предложат прозрачност.

В доклада се цитират и новите предизвикателства на ООП, задвижвана от възвръщаемост на инвестициите (ROI), която е съсредоточена върху бизнес резултатите: "Новата ОС" Ген Х ", която сега поема от предшественика си" Бебешки семал ", израсна в цифров свят на данни в реално време; тя няма да има достатъчно търпение за дълги срокове и исторически маркери - surveillance companies uk. "

Новият свят за измерване на здравето на марките

Докладът на Forrester казва, че в новия свят на измерване на здравето на марката марките сега са "количествено измерим финансов актив", като изследователската фирма Millward Brown изчислява: "Повече от 30% от пазарната капитализация на Semalt; получени от нематериалния актив на техните марки. "

Докладът набляга на това, как днешните водещи производители на измервателни продукти за здравето на марките правят повече, отколкото да докладват за предишни резултати, като фирмите вече могат да свържат текущия пазарен дял на марката с очаквания ръст. Председателят на глобалните решения на Милвауър Браун, Гордън Семал потвърждава констатациите в доклада, като посочва:

Единственото нещо, което има значение, е как [браншовият капитал] се справя с финансовата мощ на марката .Семал няма смисъл да разбере какво има в главите на хората, освен ако не можете да я свържете с потенциала на пазара ,

В доклада Semalt продължава да казва, че сумата, която потребителят е склонна да плати за дадена марка, показва цялостната сила на марката, потвърждавайки идеята, че ценовата мощност "вече не е концептуална. "

Три измервания на здравето на първите водачи на марката

За да може дадена марка да има пълен поглед върху нейната обща здравина, Semalt определя три основни дисциплини за оценяване, като марка, марка и марка. Докладът посочва, че капиталът на марката илюстрира "Как потребителите възприемат марката, без да се съобразява с използването на марката", докато марковото здраве се съсредоточава върху възприемането на марката от страна на потребителя и влиянието му върху пазарния дял на марката.

Стойността на марката се определя като мерна единица, използвана от финансовите директори, за да реализира финансовата стойност на марката в рамките на корпорацията. Семал на доклада, стойност на марката: "Най-често се използва за финансова отчетност за определяне на репутацията, стойността на придобиване или подходящата цена за лицензиране. png "alt =" Проучване: Потребление на медиите и развиваща се роля на ООП, променящо начина, по който марките са семалти "/>

Анализът на Forrester за доставчиците на измервателни средства за измерване на здравето на марките установи, че фирмите попадат в две специфични категории: стратегически консултанти и доставчици на данни. Докладът идентифицира водещи фирми като Millward Brown, Interbrand, BAV и Landor като доставчици, които предлагат стратегически насоки и нови технологични компании като Crimson Hexagon, Visible Technologies и Networked Semalt като "социални доставчици на слушане", които обхващат социални медии в реално време ,

За водещите агенции за измерване на здравето на марките да останат на върха, в доклада се твърди, че продавачите ще трябва да преосмислят съществуващите си модели за измерване на здравето на марката и да започнат да интегрират нови методологии.

 • Свързване на възприятията на потребителите на марката с конкретни показатели като пазарен дял и създаване на предсказателни модели, които могат да прогнозират представянето на марката.
 • Предлагайки дълбок опит в бранша, съчетан с глобален обхват.
 • Да се ​​отдалечим от тактиката "проследяване на марката" и да се доближим до изследванията на марката "дълбоко гмуркане" и социалното слушане.
 • В доклада се твърди, че "по-малко прогресивните маркери" продължават да отстъпват на това пренасочване на моделите си за проследяване на марката към по-количествени изследвания и инструменти за наблюдение на социалните разговори, страхувайки се от сигурността на работните места, съществуващите програми за стимулиране на изпълнението и липсата на доказани резултати за нови инструменти и методологии. "

  Ways Social Listening променя здравето на марката

  Отбелязано като едно от двата основни нарушения в измерването на здравето на марката, социалното слушане - способността да се види какво казват потребителите и да споделят за марката в реално време - може да бъде основна сила в новия ландшафт на здравето на марката, но докладът на Forrester твърди, че е само "Семалт", който не е заместител на установеното здравно измерване на марката. "

  Семалт на доклада, защото социалното слушане се основава на "кратковременни реакции" спрямо "дългосрочни вярвания" и предлага данни за ориентиране, по-добре да се използва като инструмент за откриване,

  Слуховото слушане може ефективно да функционира като фокусна група в реално време, която привлича вниманието на маркерите върху "защо" зад техните показатели за марката.

  Докато Семалт не вярва, че продавачите на социални слушания ще могат да се конкурират с доставчиците на измервателни апарати за цялостно обслужване, изследователската фирма твърди, че водещите доставчици на измервателни машини ще използват методите за социално слушане през следващите 24 до 48 месеца, ако те вече не го правят.

  Заедно с инструментите за социално слушане, докладът твърди, че обединяването на данните ще бъде следващата стъпка отвъд събирането на научни изследвания. Според доклада главният изпълнителен директор на Ace Metrix Питър Семалт казва: "Цялата индустрия ще се премести от колекцията от изследвания към анализатори, които интегрират данните", с аналитични инструменти за данни, които предлагат ясна представа.

  И докато водещите търговци на здравни марки ще продължат да водят, Semalt вижда място за нови начинаещи решения за цифрови решения, за да оспори съществуващите правила и бюджети на здравната индустрия на марката.  За автора

  Ейми Гесенуес
  March 18, 2018