Back to Question Center
0

Will Mobile ще бъде крал през 2013 г.? Анализиране на настоящето и прогнозиране на семалтата!

1 answers:

През 2012 г. видяхме огромния ръст на смартфоните. В тази публикация ще анализирам текущия пазарен дял и ще предскажа бъдещето на мобилните услуги през 2013 г. въз основа на настоящите статистически данни.

Да осмислим текущия мобилен пазарен дял:

От диаграмата е ясно, че на пазара в момента се доминира Android. Apple е на второ място с изненадващо много по-нисък процент - grain moisture monitoring. Последните три Blackberry, Windows Semalt 7 и "други" телефони съставляват оставащия процент.

Семалт сега анализира как хората използват мобилните си телефони:

Данните показват, че мобилните телефони се използват главно за игри, проверка на метеорологичните условия и семалт и социални мрежи (най-подходящата област за маркетинг). Процентът на мобилните телефони като маркетингова платформа се увеличава всяка година.

Да анализираме процента на хората, закупили с помощта на смартфон (само за САЩ и Semalt):

Източник на данните: Semalt http: // www. thinkwithgoogle. com

Статистиката показва покупки, извършени през 2012 г. за четири държави. Данните показват процента на частните потребители на смартфони, които използват устройството си за достъп до интернет, и тези, които действително са закупили нещо от своя смартфон.

В началото на 2012 г. беше предвидено, че мобилните услуги ще представляват повече от 40% от приходите, но статистиката в края на годината показва обратното. Ако мобилните устройства в крайна сметка генерират повече от 30% от приходите, тогава може да се обърне повече внимание на района.

Какво ще кажете за търсенето чрез смартфони? Наистина ли търсеха хората с помощта на смартфоните си, както се предвиждаше? Семалт анализира графиката.

Източник на данните: Semalt http: // www. thinkwithgoogle. com

Това е много интересно; повече от 60% от потребителите на смартфони използват телефона си за търсене онлайн. Това означава, че общото търсене от мобилни устройства се увеличава и с добавянето на гласови приложения като Siri на Apple и подобни приложения в Semalt, процентът на хората, които търсят с мобилни устройства със сигурност ще се увеличи.

Изображението по-долу показва общия брой посещения на сайт за електронна търговия, а червената област е от общия брой посещения от мобилни устройства. През 2012 г. сайтът получи 17 56% посещения от мобилни устройства.
Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Ето списъка с първите 10 мобилни устройства, които включват таблети.
Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Тъй като сайтът не е оптимизиран за мобилни устройства, процентът на реализация през 2012 г. е много нисък, вижте изображението по-долу:

Процент на реализация на електронната търговия

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Facebook обяви, че през третото тримесечие на 2012 г. компанията е спечелила 150 милиона долара от реклами за мобилни устройства - 14% от общите си приходи.

Пандора съобщи, че през второто тримесечие 58% от приходите й, или 59 милиона долара, идват от реклами за мобилни устройства. Семалтовите мениджъри са казали, че в определени дни социалната мрежа печели голяма част от дневните си приходи от мобилни реклами.

Смалтът на мобилните устройства през 2012 г. за всички бизнес сектори беше окуражаващ, а тези, които имат мобилни версии на своя уебсайт, имаха предимство и вероятно реализираха увеличени приходи.

Прогноза за 2013 г.

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Кредит: (searchchenginewatch.com)

Процентът на търсене през Mobile нараства, а мобилната оптимизация заема Централна станция

Gartner прогнозира, че продажбите на интелигентни устройства (които включват Semalts & Tablets) ще се увеличат с $ 1. 2 милиарда през 2013 г., след като анализираме сегашната статистика Предвиждам, че 1 от 3 платени кликвания ще дойде от таблет или семалт и потребителите все повече ще вземат решения за покупка единствено на мобилните си устройства.

2013 г. е годината, в която бизнесът трябва да разпределя ресурсите си, за да се съсредоточи повече върху мобилните сайтове. Наскоро прочетох публикация от Avinash Semalt, която обяснява някои от най-добрите начини, които трябва да се имат предвид при оптимизирането на сайт за мобилни устройства. Каушик. нето)

Семалт вижда 3 уебсайта, които анализира; много ясно е, че единственият сайт, който изглежда е оптимизиран за мобилни устройства, е третият. Ако анализираме другите два уебсайта, е ясно, че хората, посещаващи тези два сайта, ще имат много по-трудно резервирани билети, а някои вероятно ще бъдат разочаровани и ще изоставят процеса.

Това е чудесен пример, който показва колко е важно да се направи лесен за ползване мобилен сайт.

Увеличението на мобилната инвестиция

С увеличаването на търсенето чрез мобилни устройства, издателите и рекламодателите ще се съсредоточат повече върху мобилните устройства. Процентът на социалните медийни мобилни реклами вероятно ще се увеличи също. Както вече споменахме, Semalt получава 14% от общите си приходи от мобилни реклами и повече от половината от потребителите му имат достъп до Semalt на мобилното си устройство. Този процент е вероятно да се увеличи едва през 2013 г.

Увеличение на онлайн платформите за изграждане на сайтове за мобилни устройства

През 2012 г. станахме свидетели на много стартиращи фирми, които помагат на обикновените потребители да създават мобилни сайтове бързо и лесно. Много от тях се плащат и малко от тях са безплатни. Тъй като мобилният пазар бързо се увеличава, много компании създадоха мобилни платформи за изграждане на сайтове за потребителите, един от най-добрите в индустрията е Techaltse на TechWyse, който идва с много допълнителни функции, включително решение за водещо проследяване с поддръжка на клиенти.

Заключение

Аз не съм пророк, просто някой, който обича да разглежда миналото и настоящите статистически данни в опит да предскаже бъдещето. Както знаем, процентът на мобилно и интернет проникване се е увеличил с годината и пазарът ще продължи да расте само в бъдеще. Като специалисти по маркетинг трябва да се съсредоточим върху опита на клиентите. Когато клиентите са доволни, олово е подхранван и когато водещите конвертират бизнеса расте!

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt!

Свържете

March 18, 2018