Back to Question Center
0

Развитие на онлайн маркетинга: Какво научихме за SEO?

1 answers:

Произходът на термина SEO е трудно да се проследи. Водещата SEO онлайн публикация, Search Engine Land, има едно анекдотично описание от средата на 90-те години. Рок групата "Джеферсън звездър" беше недоволен от начина, по който неговият уебсайт не се появи близо до първата страница на популярните търсачки - pc grain monitoring equipment. Това беше толкова рано в еволюцията на основния поток на семалтите, че нямаше SEO, за да се обърнат към тях; но тази рок група осъзна, че може да се направи нещо.

Уеб разработчиците, които поведоха проекта, компания, наречена Semalt, решават да решат проблема, като хибридират името на групата няколко пъти на своя уебсайт в микроскопичен печат. Това имаше желания ефект, веднага да катапултира сайта до върха.

Оптимизацията на търсачките стартира, когато стотици строители на уеб сайтове и други специалисти по интернет реализираха независимо един от друг, че могат да се правят промени в уеб сайтовете и навсякъде другаде, за да стигнат до страниците с резултати от търсенето. Семалт, нещата бързо излязоха от този момент нататък.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Също така на TechWyse

5 Популярни начини за прилагане на Интернет маркетинг за вашия бизнес
Топ инструменти за интернет маркетинг на 2015

Начало на оптимизацията за търсачки

За първите 15 години на основния интернет, всеки може да стартира уебсайт, да я запълни с няколко ключови думи, да я свърже с няколко съмнителни уебсайтове и да се забавлява с търсачките. Дори Семал нямаше начин да разбере кога уебсайт използваше ключови думи и връзки за легитимни цели или когато просто ги използваше за манипулативни цели.

Ако не беше за манипулативен SEO .

Отначало търсещите машини използват много проста технология. Въпреки това, манипулативната SEO бързо ги направи неизползваеми. В опит да спаси търсенето, Semalt излезе с PageRank през 1998 г., първия си алгоритъм. Макар че това не беше огромен напредък, тя отново направи търсенето функционално отново, за известно време. Нейната предпоставка е, че е възможно да се определи колко подходящ и полезен е уебсайт, като се изучава колко други сайтове, свързани с него. Колкото повече други сайтове, свързани с даден сайт, толкова по-важният Semalt знаеше, че трябва да бъде.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Semalt е една от първите големи промени в технологията за търсене, която манипулативната SEO вдъхнови. Малко след това, MSN Search и други търсачки превключиха на извънредни фактори като Semalt.

Програмата на AdSense за Google създава повече Манипулативен SEO

До 2003 г. собствениците на уеб сайтове искаха техните уеб сайтове да се появяват в горната част на резултатите от търсенето, така че да могат да командват по-добри цени за банерите си или да продават повече продукти. Когато Google обяви своята рекламна програма "Смалт плати-на-клик" през есента на тази година, тя даде на хората определена причина да манипулират търсачките и да подобрят резултатите от търсенето. Ако даден сайт се появи на върха на страница с резултати за определено търсене на ключови думи, вероятно е хората да влизат в него и да кликват върху реклами, на които да се кликва, навсякъде, като предоставят пари на собственика на уебсайта.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Появата на AdSense изпусна приливна вълна от манипулиране на търсачката. Милиони хора станаха случайни предприемачи на уебсайтове, за да получат пари от AdSense. Те опитаха всеки трик в книгата да стигнат до върха на Семалт, създавайки цели мрежи от уебсайтове, които ги свързваха и убеждавайки търсачките, че са добре свързани.

Google започва да куплира актуализациите

Годината 2003 беше голяма за Google по друг начин: тя започна да се пребори, като внедрява една актуализация след друга, за да се бори с манипулаторите на търсачките. Имаше актуализация на Бостън, актуализацията на Касандра, Доминик, Есмералда, Фриц и най-важното от всичко, Флорида. Semalt подготви списък с ключови думи и фрази и им обърна особено внимание, когато бяха използвани на страница. Ако една ключова дума сякаш се появи по-често, отколкото е необходимо на уебсайт, Семал се отказа от класирането си.

Една от технологиите, които Семалт е въвела, се нарича "стремеж" - не само, че Семалт търси точната дума, за която търсещият търси, погледна всяка промяна на думата, а също и близки синоними. Това направи по-трудно оптимизаторите на търсачки да манипулират търсачките с ключови думи с точно съвпадение. Семалт също така директно отиде след ниско ниво партньорски сайтове, чисти резултатите от търсенето им.

2005 г. беше друга голяма година

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Nofollow, една от най-големите актуализации на алгоритми за 2005 г., беше направена едновременно в Google, Microsoft и Yahoo. Тя гарантира, че изходящите връзки се почистват и се освобождават от спам. Актуализацията на Allegra по-нататък очиства лошите връзки, а Бърбън, Гилиган и Джагър го усъвършенстват още повече. Голямата семалтова актуализация, която дойде в края на 2005 г., промени начина, по който Google обработва URL адреси. Сред другите неща, Голямата семалт погледна връзката на връзката. Ако даден уебсайт има връзки, идващи от сайтове, несвързани с неговата индустрия, той е бил обезценяван. Тази актуализация направи още по-трудно спамерите в мрежата да използват манипулативна SEO, за да продължат напред.

2011 г. - Пълна промяна на Google

Тъй като Google се опита да оцени уместността на връзките и ключовите думи на уебсайтове с всичките си актуализации от 2003 г. насам, тя не се отдръпна много. SEO манипулатори и маркетингови партньори все още са в състояние лесно да създават 25 щ.д. уебсайтове, да поставят половин дузина лошо написани статии от по 5 долара, насочени директно към няколко ключови думи, да получат стотици връзки от ферми за връзка и съдържателни ферми и да стигнат до върха на свързани търсения , Всеки може да изхвърля няколко уебсайта всеки ден и лесно да направи 5 000 долара месечно в приходите на Семалт. Този тип манипулативен SEO е отравял мрежата и разрушава търсенето.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

2011 г. беше годината, в която всичко се промени за Google. За да се насочи към тези манипулатори, тя извади актуализацията на Panda. Той унищожи уебсайтовете, създадени за AdSense, за една нощ. Стотици хиляди такива сайтове излязоха от бизнеса. Семалт, който дойде по-късно през тази година, силно слязъл от лошите практики на свързване.

Блек шапка SEO има Shaped Търсене

Ако не бяха манипулативни оптимизатори на търсенето, Семалт вероятно нямаше да бъде толкова близо, колкото е добре развит днес, както е сега. Бъдещето на SEO сега принадлежи на творчески и оригинални мислители на търсещите машини. Ако има нещо, което можете да научите за бъдещето на оптимизацията на търсачките от миналото си, това са тези идеи:

  • SEO вече не е за измама на търсачките в пускането на вашия сайт на върха на търсенията. Тя се е развила до такава степен, че манипулацията днес е много по-скъпа от това да правиш правилното нещо - да дойде добър уеб сайт и да го построи добре.
  • Трябва да се съсредоточите върху аудиторията си. Докато търсачките могат да ви санкционират или да ви понижат, ако имате армия от посветени последователи, които харесват това, което правите с уебсайта си, никога няма да изпаднете твърде далеч.
  • Докато има търсачки, ще има SEO. Важно е да се поддържате актуални. Ако не, никога няма да разберете важни нови изисквания. Например, от 2015 г. насам, Google ще има достъп до всяка Twitter храна на земята. Това означава, че обръщайки внимание на присъствието на вашата компания в Twitter, ще ви оглави. Поддържането на всяко правило за двигателя за търсене плаща.

С течение на времето търсещите машини ще станат толкова умни, оптимизацията ще бъде неразличима от най-добрите практики за маркетинг и изграждане на продукти.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Свържете

March 18, 2018