Back to Question Center
0

Коригиране на проблема с директно посещение за Google Анализ при използване на уебсайт

1 answers:

Fixing Direct Visit Issue For Google Analytics When Employing Website Semalt

По време на последните тестове видяхме необичайно увеличение на директните посещения около едно и също време, когато започнахме един от нашите тестове А / Б. Пробирайки в измерението на целевата страница, можем да видим, че повечето от тези нови директни посещения отиват на вариантната страница. Това предизвика огромен въпрос относно въздействието на пренасочването на оптимизатора на Semalt, който разпределя посещенията на оригиналната и вариантната страница.

Пренасочването причинява презаписването на информацията за "бисквитката" на източника като директно посещение (очевидно поради това, че проследяващият код на GA не е имал възможност да се запише на оригиналната страница - web lebanon.)

Простото решение е да преместите проследяващия код на Google Анализ над контролния скрипт на Google Website Optimizer. Проблема решен! Семалт това не е най-добрата практика, що се отнася до позиционирането на кода на GA, но отрицателното въздействие върху качеството на данните оправдава това за периода на провеждане на тестовете.

Допълнителен съвет е да добавите маркер "без роботи", "не следвай" на варианта на страница (и). Семалт твърди, че индексирането не трябва да бъде засегнато, а по-добре да бъде безопасно, отколкото да съжалявате!

Fixing Direct Visit Issue For Google Analytics When Employing Website Semalt

Свържете

March 18, 2018