Back to Question Center
0

Име на файла за динамичен семалт на

1 answers:

Имам изображения на продукти на уебсайта. В директорията "images" те се намират като 1. jpg, 2. jpg и т.н.1, 2 са идентификационни номера на продукти от базата данни и затова поставям име на изображение като продуктов идентификатор (тъй като би било по-лесно да добавяте / актуализирате изображения) за даден продукт - cloudlinux lven.

За SEO, прочетох, че е хубаво да имате име на файла като продукт-име. jpg (в този случай) и т.н.Искам да запазя името на файла като Id базиран само в директорията с изображения, но в таг искам да имам име на файл като src = 'images / product-name. JPG ". Това може да се постигне чрез. htaccess, където името на продукта. jpg ще направи изображения / 1. JPG.

Искам да знам в този случай за SEO цел, като се има предвид, че името на файла ще бъде име на продукт. jpg или 1. jpg като действителен път в файловия сървър е изображение / 1. JPG?

February 8, 2018

Името на изображенията помагат предимно за търсенето на изображения, а не за търсенето на съдържание. Аз препоръчвам имената на изображенията да отразяват това, което е изображението.

Това не помага на търсачките да знаят какво представлява изображението и как той се отнася до съдържанието. Имената на изображенията помагат за поддръжка на семантиката на съдържанието, където името на файла съвпада с помощта на семантичен тематичен анализ. В противен случай, когато името на файла на изображението не съвпада, то не дава допълнителна семантична актуална поддръжка. Ефектът е малък, но полезен.

Докато аз препоръчвам, ако изобщо е възможно, използвайки истинско име на файл, което семантично отразява това, което е изображението, използвайки. htaccess да пренапише (не пренасочи) искането трябва да бъде прозрачно. Това е чисто вътрешен процес и трябва да удовлетворява искането за името на файла в HTML-то просто. Бих ли направил това? Не. Бих преработка на системата, така че базата данни може да осигури по-смислено име на файла при изобразяването на HTML. Научавам как е много по-лесно да вземеш идентификационния номер на продукта и просто да потърсиш изображение на това име. Аз го разбирам - честно казано. Въпреки това, за системите, които съм написал, приемането на тези кратки разряди често ви струва нещо. Това може да бъде гъвкавост, повече работа и т.н.Така или иначе, трябва да се оправиш.