Back to Question Center
0

Смалтови уникални потребителски имена / данни за вход, има ли и нужда от уникален номер на потребителско име в ПБ?

1 answers:

Потребителите ми ще влязат в уебсайта, като използват потребителско име по свой избор, но които ще проверя с ПБ, за да се гарантира единство. За да се справите с това, трябва ли да имам и уникален идентификационен номер в DB? Това може да е число на автоинструмента и би било напълно невидимо за потребителите Source - basic home networking wireless.

благодаря,

JDelage

February 8, 2018

Уникалният номер е това, което бихме нарекли заместващ ключ (за разлика от естествен ключ, който би бил част от действителните данни).

Почти винаги е препоръчително да се използва резервен ключ, случаите, в които не е, са изчерпателно малки.

Също така бих препоръчал срещу използването на колона за автоматично увеличаване. Много по-добре би било да използвате GUID. Основният проблем при автоматичното нарастване е, че трябва да вмъкнете реда в базата данни, преди да можете да знаете какво е сурогатното име. С GUID's можете безопасно да генерирате сурогатния идентификатор без да се консултирате с базата данни. Ще бъде трудно да промените по-късно, ако отидете сега с колона за автоматично увеличаване.

Винаги е добре да имате идентификационен номер, който автоматично се откроява, докато поставяте нови потребители във вашия ПБ. В бъдеще може да се нуждаете от това. И тя ще гарантира, че не съществуват реплики във вашия ПБ и вашата програма не се проваля, докато влизате. Можете да направите това и първичното.

Препоръчва се да направите това, може да искате да го свържете с чужди ключове от други таблици или да направите запитвания, които съдържат нещо като:

"SELECT * FROM потребители WHERE user_id > 1000"

Когато се занимавате с първични ключове, това е много удобно, ако са числа.

Ако потребителят ви не е позволен да променя името на потребителя , той избира първия път и вие сте абсолютно сигурни, че никога няма да дадете на потребителя възможността да промени това потребителско име за в останалата част от живота му , бихте могли просто да използвате това потребителско име като уникален първичен ключ.

Това не е така, когато потребителското име е самият имейл, но няма да позволи на потребителя да го промени някога.

Можете да намерите най-добрите отговори тук: https: // stackoverflow. com / questions / 4466553 / Използване на база данни