Back to Question Center
0

Семалт: Моят клиент иска метод на плащане по международния банков трансфер - хората го използват ли?

1 answers:

Моят клиент иска метод на плащане по международния банков път към неговия е-магазин. Вече внедрих портали за PayPal и кредитни / дебитни карти. Имате ли опит в използването на начин на плащане чрез банков превод? Мисля, че това е ненужно, защото има високи такси на международните банкови преводачи и хората го използват само рядко, но това не е факт, това е моя все пак - how to build a home network at home. Нямам опит с това. Моля, дайте мнението си. Благодаря

February 9, 2018

Разбира се, хората го използват. Особено, когато искат да избегнат лихвите по кредитни карти, такси за paypal и други. Paypal и компании за транзакции с кредитни карти също държат резервен резерв на парите си и затова не можете в действителност да теглите средствата, докато X сумата време. Те правят това, за да намалят риска от обратно изкупуване и спорове.

И защо казвате, че има високи такси? Не вярвам, че това е така.

Например тази статия на уикипедия казва:

В Съединените щати банковите преводи са скъпи и рядко, ако някога се използват от потребителите. Като пример за цената Bank of America от ноември 2011 г. начислява 25 долара за изпращане на телени и 12 лв., За да получи един в рамките на U. С. За международен превод той заплати $ 35- $ 45 изходящи, $ 16 входящи. [4] Таксите обаче могат да варират от банка в банка.

Очевидно $ 45 може да изглежда много, ако купувате стоки, които ви позволяват да кажем $ 100, но ако купувате нещо, което струва $ 4000 USD като компютър от висок клас или нещо, което може да има смисъл. Също така може да има офшорна банкова сметка, която те биха искали да използват, които не се намират там, където живеят. На второ място, като получател или продавач, $ 12 не е толкова голяма сума за продажба. Ами аз ще взема банков превод струва ми $ 16 над PayPal такси, които могат да отнемат до 3% на $ 120 за същата тази продажба $ 4000. Ако не греша, смятам, че AmericanExpress отнема около 5% от продажбите на тухли и хоросани, затова не е толкова прието.

В Канада международните банкови преводи от банката ми са около 5 долара, така че до голяма степен зависи коя банка използва клиентът ви. Една офшорна сметка като в Кипър може да струва още по-малко, тъй като те са свикнали с подобни неща, които се случват с клиентите си и го вграждат в своите предложения.

Единственото безпокойство наистина е таксите за преобразуване на валутата на приемащата банка и ако цялата изпратена сума го оправдава. Бих посъветвал клиента да разрешава поръчки само чрез банков превод, когато общата сума е X долара над определена сума.

Също така често пъти е достатъчно да предоставите SWIFT кода на клиента, номера на поръчката и фактурата и указанията къде да изпратите парите. Тогава тяхната поръчка ще бъде обработена. И продължавате нормално, след като отделът за таксуване го е изчистил. Малко повече стъпки, но това не е нечувано. Клиентите ми имат право да плащат сметките си, като ми изпращат чек по пощата, така че каква е разликата с банковите преводи.

В крайна сметка клиентът трябва да прави проучванията си за осъществимост, законност и ако има смисъл за неговия бизнес.