Back to Question Center
0

Ефективни съвети от Semalt за това как да премахнете Referrer спам в Google Анализ

1 answers:

Постигането на правилни и чисти записи без трафик на bot и спам описва повече за вашия професионален бизнес и вземане на решения. През последните няколко седмици малките организации са изправени пред предизвикателството да се справят с вътрешния трафик и спама в своите статистически данни за кампаниите. За щастие, Google се озова в спасителна програма след въвеждането на актуализация в Google Анализ, която помага на фирмите и организациите да филтрират спам за препратки и известни паяци и ботове - ladies occasion hats sale.

Според Oliver King, водещият експерт от Семалт , препращащи спами като darodar, бутони , повлияха неблагоприятно на данните за бизнеса B2B и B2C, работещи на онлайн платформите. Препращащият спам изпраща фалшиви данни към уебсайта Ви и увеличава броя на посетителите на сайта Ви. В повечето случаи спамерите го карат да изглежда, че посетителите са били препращани към сайта Ви от един от вашите домейни, за да бъдат разглеждани като легитимни. В дългосрочен план трафикът се превръща в създаване на изскачащи прозорци и поднасяне на злонамерен софтуер в кампанията Ви.

Статистическите данни сочат, че спамът за препращане представлява повече от една трета от трафика, генериран в интернет. Препращащият спам губи времето ви, като пренасочва към обикновени имейли и изкривява мярката ви за напредък и данни, особено ако уебсайтът Ви среща малък трафик.

Въздействие на Referrer Spam върху вашите показатели

В маркетинга на съдържанието голям брой клиенти приемат, че бота, паяци, спам и злонамерен софтуер, които са проникнали в уебсайта им, са били вдигнати от Google Анализ. Въпреки това, някои трафик на злонамерен софтуер и бот не спазват протокола за измерване, въведен от Google, и така или иначе ги засягат вашите показатели .

Как да изключите Спам за препращане от вашите записи

Прилагането на филтри за преглед и разширени сегменти, за да отсече спамерите, работи ефективно. Филтрите и валидните имена на хостове помагат да се блокират досадните спамери, които пречат на данните ви. Изпълнете следната процедура, за да изключите спамерите от данните си .

Създаване на нов филтър

  • Попълнете информацията за филтъра
  • Попълнете името на филтъра си. В този случай използвайте "Изключване на спам за референти".
  • Добавете типа на филтъра си. В този случай използвайте "персонализиран" тип
  • .
  • Изключете препращащия спам, като използвате предпочитания от Вас филтър.

Като маркетолог на съдържанието можете да решите да изключите отстраняването на спам от препратки към данните си, като създадете филтър за ниво на изгледа или като използвате имена на хостове. Двата решения работят по същия начин, отделно от аспектите на филтърните полета. Освен това, използването на решението за хост-име изисква повече поддръжка и бдителност, тъй като дадена организация може да загуби данни. Изпълнете горепосоченото решение, за да изключите спам от препратки от вашите данни. Google Анализ използва променливи и важна информация на спамерите, за да ги блокира и изключи от данните на кампанията Ви. Фирмите, които желаят да използват списъка на IAB, за да изключат известни ботове и паяци, могат да се абонират ежегодно, за да получат пълноправно членство.

November 28, 2017