Back to Question Center
0

Искате ли да изключите вътрешния трафик от Google Анализ? Semalt експерт казва как

1 answers:

В интернет маркетинга, постигането на стабилно предлагане на посетители е целта на всеки търговец. Въпреки това, не всеки посетител може да се счита за потенциален клиент. В повечето случаи вашият персонал или други субекти може да се свързват със сървъра за определена цел. В този случай може да искате да премахнете такива посещения на персонала от вашата система. Тези обиколки са склонни да формират едни от най-тежките уебсайтове. Правилното премахване на посещенията на персонала от вашите статистически данни може да подобри точността на резултатите от анализа, както и да представи реална картина на вида трафик, който уебсайтът привлича - safe moisture to store soybeans.

Андрю Дихан, мениджърът на успеха на клиента на Семалт , съдържа в статията някои убедителни съвети в това отношение.

Съответна информация за IP адреса

Когато посетителите кликнат върху URL адреса на вашия сайт, сървърът идентифицира всяко посещение с уникален IP адрес. IP адресът представлява механизъм, чрез който се свързва браузърът, който осъществява достъп до сървъра. Например, IP адресът на потребителския компютър смартфон, таблет, настолен компютър или друго устройство. В други случаи, SEO ботове от Google също използват тези IP адреси, за да персонализират насочването си. Хакерите могат също така да използват IP адреси, за да насочват своите злонамерени и вирусни атаки.

Без IP адрес

Важно е да намерите IP адреса на потребителя, преди да продължите. Едно просто търсене с Google на "какво е моят IP адрес" може да накара Google да ви даде вашия IP адрес. IP адресът е отражение на географското местоположение, от което потребителят има достъп до интернет. За да изключите отделен IP адрес, влезте в администраторския си панел в Google Анализ. От горната част на страницата кликнете върху бутона за филтри. Оттук е възможно да филтрирате име, местоположение или IP адреси от текущия трафик.

IP адресът винаги се появява като числа от 3 и 4 цифри, разделени с десетична точка. Запишете напредъка на всяка стъпка. Ако имате няколко от няколкото местоположения за IP адреса, ги разделете от местоположенията на офиса, като повторите горния процес. Възможно е автоматичното блокиране на някои IP адреси в Google Анализ. В новото меню на филтъра е възможно да направите персонализиран филтър, като изключите някои от клоновете, които изберете. Когато коригирате тези настройки, важно е да запомните да запазите напредъка.

Заключение

Изключването на някои IP адреси от вашия трафик може да бъде основна мярка за фокусиране върху вашата аудитория. Тя може не само да донесе по-ясна картина за реализациите, но и да помогне на хората да открият алтернативни начини за достигане до други клиенти. Възможно е да се постигне географско насочване, като се използват IP адресите на потребителите. В други случаи разпространителите на спам са склонни да разпространяват злонамерен софтуер чрез IP адреси. Разделянето на трафика на персонала от другите посетители може да помогне на уебсайта за електронна търговия да се откаже от вируси.

November 28, 2017