Back to Question Center
0

Как да премахнете трафика с Bot от Google Анализ

1 answers:

Забелязали ли сте, че броят на ботове, които се намесват в сайта Ви, се увеличава експоненциално? Ако отговорът ви е "да", Макс Бел, мениджърът за успех на клиенти на Semalt , ще ви помогне да се справите с този проблем! Като всяка уеб платформа, Google Анализ е безсилен за спам и бот дейност, която влияе на практика на всеки сайт. Всъщност това е проблем, който се превръща в истинско главоболие за онлайн рекламодателите.

Какво е Bot Traffic?

В Google Анализ терминът "бот дейност" се използва за описание на сайта под атаката на злонамерени ботове и роботи. Тази злонамерена дейност на даден уебсайт може значително да намали общото му представяне и да повлияе на неговото съдържание - vps hosting de.

Как да различаваме активността на Bot в Google Анализ?

Ето инструкции стъпка по стъпка за откриване на активността на бот в Google Анализ:

  • Кликнете върху Придобиване, поставено в лявата секция, след което щракнете върху Канали и Всички трафик. След това преминете към секцията за канала по подразбиране на канала и кликнете върху Препращане.
  • Знаете ли по-голямата част от източниците Ви за препращане? Ако отговорът ви е "не" и те не изглеждат значими за вашето начинание, това може да е основната информация, която да опише, че това е бот трафик..В долната част на страницата кликнете върху "показване на редове", за да получите пълен списък от реферали.

Трябва да проследявате спама си, следвайки указанията, описани в горните правила, но само за да ви запознаем с най-известните спамъри, ние сме събрали няколко случая за вас:

  • 4webmasters.org
  • trafficmonetize.org

Как да пренебрегвам активността на Bot в Google Анализ?

Докато Google не реши този проблем, има няколко алтернативи, които можете да разгледате междувременно.

  • Един от най-добрите начини за справяне с описания проблем е да създадете канали, които да спрат конкретни бот или ботове, които неблагоприятно засягат вашите данни.
  • Прегледайте значителния брой области и поддомейни, които следите в Google Анализ.
  • Друга алтернатива, която можете да изпълнявате, е да въведете всичко в листата на Excel и да получите информацията, която ви е необходима.

Последната, но не и най-новата опция е да се гарантира, че трафикът с бот не влияе на информацията ви за Google Analytics. Добавянето на канали е най-добрият начин за нейното изпълнение. Просто следвайте тези съвети и никога повече няма да се изправите пред проблема, описан по-горе!

November 28, 2017