Back to Question Center
0

Semalt: ефективни начини за изключване на вътрешния трафик в Google Анализ

1 answers:

Една от най-простите грешки, които фирмите, агенциите и лицата пренебрегват, когато става дума за броене на месечния им брой, е включването на трафика им в уебсайтовете на техните клиенти. Може да изглежда незначително, но има огромна роля в обменния курс, тъй като увеличава трафика, който те получават от посетителите.

Съществуват няколко начина, посочени от Andrew Dyhan, мениджър за успеха на клиентите на Semalt Digital Services, който може да се използва за облекчаване на този проблем - why store grain in silos. Те варират от прости инсталации до такива, които изискват разработчици ресурси да се прилагат. Едно нещо, което трябва да запомните, е винаги да имате отделен профил в аналитиката, където можете да съхранявате всички необработени данни като резервно копие.

# 1 Приставка за браузър за изключване на Google Анализ

Това е най-лесното изпълнение. Всички потребители, които желаят да блокират, трябва да изтеглят и инсталират добавката за браузър за изключване на Google Анализ. Веднъж инсталирани, те вече няма да могат да изпращат данните си за посетителите до аналитиката. Той работи, като забрани на GA JavaScript да изпраща информация за посещението. Това обаче не позволява на потребителя да избере коя информация е блокирана. Следователно, ако има някаква информация, която трябва да предаде данните за посещенията, деактивирайте разширението.

Инсталирайте добавката във всички потребителски профили, браузъри и всички устройства с достъп до браузър. Също така не забравяйте, че добавката е включена за всички профили. Следователно, ако текущият използван потребителски профил е този, който изпълнява тестовете, преминете към друг профил или деактивирайте добавката, за да видите дали проследяването работи правилно.

# 2 потребителски филтри, базирани на IP

Единен IP адрес :

Отидете в раздела Администриране в GA и изберете филтри. От тях изберете да добавите нов филтър от филтърния раздел. Оттук поставете персонализиран филтър, като използвате само един IP адрес. След като зададете параметрите, щракнете върху Запиши и след това излезте..

Обхватът на IP адреси:

Следвайте същата процедура за отделни IP адреси. Въпреки това, след като изберете нов филтър, изберете персонализиран филтър от типа на филтъра и изключете IP адреса в полето за изключване на филтъра. Накрая въведете диапазона за IP в шаблона на филтъра.

# 3 потребителски филтри, базирани на ISP

Изключването на трафик от интернет доставчик може да става чрез предварително определен или персонализиран филтър. По същия начин може да се игнорира ISP от GA. Той или използва ISP домейна, или ISP организация. Разликата е, че се отнася за регистрираното име по ISP, докато другото означава географския домейн на ISP. Предварително зададеният филтър позволява само да работи с ISP домейн.

Домейн:

Използвайте същата процедура за набор от IP адреси, използвайте предварително дефинирания филтър в тип филтър и изключете ISP домейна.

Интернет доставчик Организация:

Типът на филтъра трябва да бъде персонализиран филтър, след което да изключи организацията на ISP в полето за филтриране. След това въведете своя домейн в "от ISP Domain."

# 4 Задайте Cookie JavaScript

Двата метода за използване са _setVar и _setCustomVar . Разликата между двата е, че _setVar използва полето Filter User Defined (Фиксирано от потребителя) и последното не може. _setVar позволява на потребителя да зададе филтър за профили, който да използва, за да изключи персоналния трафик. Алтернативата _setCustomVar използва разширени сегменти, които правят възможно филтрирането на трафика. Това означава, че данните, които филтрира, идва след преминаването му през GA.

_setVar : задайте потребителски филтър във филтърния тип, трябва да бъде потребителско филтрирано поле и да използвате служител като модел на филтъра.

_setCustomVar : изключете персонализирана променлива (ключ 1), след това изберете тези, които са точно съвпадащи със служителите. След това включете персонализираната променлива (Стойност 01) и точно съвпадение Да .

November 28, 2017