Back to Question Center
0

Semalt Expert определя причина да не използваме списъка за изключване на препратки, за да поддържаме спам

1 answers:

Много хора се опитват да се отърват от спам за препращане в Google Анализ. Причината е, че това води до изкривени доклади, които могат да променят начина, по който собствениците на уеб сайтове вземат решения за своите маркетингови кампании. Списъкът за изключване на сезиране е един от начините да направите това. Въпреки това, доколкото е добронамерено, експертите смятат, че това е ужасна идея. Докато хората продължават да твърдят колко лоша идея може да бъде това, никой никога не е използвал възможността да обясни защо.

Джейсън Адлер, мениджърът на успеха на клиентите на Семалт Цифрови услуги, ще се опита да направи това обяснение - flash casino bonuses.

Съществуват много статии относно това, как трябва да се премахне спама за препращане. Ще се концентрираме само върху това, защо не трябва да използваме списъка за изключване на сезиране. Google запазва използването на списъка, за да изключи трафика, произтичащ от кошници за пазаруване от трети страни. По този начин Google Анализ предотвратява преброяването на клиентите в нови сесии чрез покупка на препратки и връщане. Това се случва, когато клиентът се откаже от сайта на трета страна и се връща на страницата за потвърждение на поръчката по-късно.

Опростеното определение, дадено от Google, може да причини погрешни схващания пред обществеността. Фразата, която гласи, че когато изключите източник за препращане, целият трафик, идващ от този забранен домейн, не задейства нова сесия, обърква много..

Поради това хората ще предпочетат, че това изключване означава, че Google Анализ няма да включва посещението от отчета. Това обикновено не е така. Това, което се случва, е, че Google се опитва да свърже текущото посещение с първоначално посещение в уебсайта. В допълнение към това предотвратява разпознаването на информация за препращане. Въпреки това, има очевидно посещение, само че няма източник.

Ето как става дума за това:

Един сайт stackoverflow.com има връзка към сайта, който притежава. Ако посетителят на сайта "самотен" кликне върху връзката или домейна, той се показва като препращане от StackOverflow в Google Анализ.

В обзора на работния плот той гласи, че на сайта има един активен потребител, цитирайки StackOverview в най-популярния социален трафик. Ако някой реши да добави новия домейн към списъка за изключване на препратки и да кликне върху една и съща връзка, а от друг браузър, Google Анализ пак ще запише посещението. Главно списъка за изключване запазва всички включени в списъка области. Според Google Analytics, доколкото се отнася до него, достъпът от новия браузър задейства нова сесия, като третира действието като нов потребител. Следователно, аналитичните анализи го разглеждат като пряко посещение, тъй като не съдържат информация за препращане .

Ако има твърде много спам връзки и домейни към списъците им за изключване на сейфове, те могат да работят срещу собственика на уебсайта и да насочат трафика. Следователно, целта за премахване на спам от препратки от отчета в Google Анализ е завършена и на място се задейства алтернатива на директния трафик. Така или иначе, показателите на уебсайта ще останат на разстояние .

Заключение

Ако препратките за спам станат заплаха, не обмислете да не използвате списък за изключване на препратки, за да се отървете от тях.

November 28, 2017