Back to Question Center
0

Semalt Expert разкрива съвети за това, как да изключите трафика от Bot от Google Анализ

1 answers:

Бутонът за трафик, вътрешният трафик и кибернетичната сигурност са класирани като водещи тенденции в света на цифровия маркетинг . Значението на точността на запазването на точните статистически данни на Google Анализ не може да се подчертае достатъчно добре. Представянето на отчетите в Google Анализ разкрива повече за вашите решения и онлайн маркетингови умения. Google Анализ играе жизненоважна роля за подпомагане на търговците да разбират и анализират трафика, насочен към техните сайтове - aspire battery e cig.

Буталният трафик е един от най-важните и потенциални източници, които допринасят за фалшиви данни .

Андрю Дихан, мениджърът за успеха на клиентите на Semalt , препоръчва изключването на bot и вътрешния трафик от вашия сайт, което ще подобри ефективността му.

Какво трябва да знаете за Bot Traffic

Crawlers, ботове и паяци са автоматизирани приложения, които изпълняват задачи по интернет платформи, без да бъдат контролирани. Статистическите данни сочат, че трафикът по подвижния състав контролира повече от половината от трафика, генериран на платформите. Според IT специалистите, трафикът на бот се увеличава с много висока скорост, където се премахва човешкият трафик.

Повишаването на трафика с bot, злонамерения софтуер и троянския вирус означават защо е необходимо да изключвате и контролирате трафика на бот в данните и отчетите си в Google Анализ. Бъдете внимателни, когато четете и интерпретирате отчети..Неправилното тълкуване може да промени постиженията ви в погрешна посока.

Как да откриете трафик Bot от вашите данни

Качеството на вашите отчети и данни е много по-добре без трафик bot. Въпреки това, трафикът от бот не може да бъде открит в данните ви в Google Анализ, тъй като не се зарежда с Javascript. За щастие, не е нужно да се притеснявате за всякакви ботове. Има добри ботове, които работят за вашето благополучие, като роботи. Добрите ботове са изключени от вашия отчет Google Анализ по подразбиране.

Другият тип ботове, лоши ботове, представлява голяма опасност за вашата кампания. Лошите ботове посещават уебсайта Ви с цел въвеждане на троянски вирус, злонамерен софтуер, изтриване на вашето съдържание и спам. Лошите ботове се характеризират с имитация, където те имитират човешкото поведение, което прави трудно разграничението на ботове от легитимни посетители.

Премахване на Bot Traffic от Google Analytics

  • Посетете настройките за администраторски изглед и кликнете върху "Изключете всички посещения от известни паяци и ботове"
  • .
  • Проверете подозрителния трафик и използвайте валидно име на хост, за да изключите открития трафик.
  • Отворете опцията "Собственост", кликнете върху бутона "Информация за проследяване" и проверете "Списъка за изключване на препратки".

Този метод служи за изключване на подозрителни и открити ботове от вашия отчет. Този метод работи както за малки, така и за големи уеб сайтове. Изключването на всички бот хитове от известни паяци и ботове ефективно работят за добър брой. Почистването на отчета ви в Google Анализ дава възможност на собствениците на фирми да вземат критични решения относно благосъстоянието на бизнеса си. Обмислете техники за прилагане, които ще блокират опитите за хакерство, злонамерен софтуер и троянски вирус, които засягат уебсайта Ви. DataDome, високопоставена IT компания, дойде на спасяването на собствениците на бизнес. Компанията предлага решения за бот трафик чрез контролиране на вида ботове, които посещават сайта ви. Посочените по-горе съвети ще ви помогнат да постигнете по-чисти и точни данни от Google Анализ.

November 28, 2017