Back to Question Center
0

Semalt Expert: Ръководство за филтриране на поддомейни в Google Анализ

1 answers:

В наши дни е много важно да създадете персонализирани филтри и поддомейни в Google Анализ. Това ще ви позволи да анализирате, оценявате и разглеждате трафика на уебсайта си, както и източниците му. Независимо дали имате блог, фирмен уебсайт, няколко целеви страници или партньорски сайт, важно е да филтрирате поддомейните.

Тук Андрю Дихан, един от водещите експерти от Семалт , говори за някои лесни съвети в това отношение.

Настройване на Google Анализ

Първата стъпка е да настроите Google Анализ във вашите поддомейни. За тях трябва да използвате едни и същи или различни UA кодове и да ги запазите някъде на компютъра си - agri-tech inc. Може да изглежда лесно, но трябва да помните, че не всички уебсайтове използват същите свойства на UA. Трябва да създадете различни филтри за различните поддомейни и да се уверите, че кодовете са правилно вмъкнати.

Създаване на нов изглед в Google Анализ

След това трябва да създадете нови изгледи в Google Анализ. След като отворите профила си в Google Анализ и отидете в таблото си за управление, трябва да коригирате настройките от горния десен ъгъл, където се намира менюто за администриране. Тук можете да вмъкнете колкото е възможно повече домейни. Единственото нещо, което трябва да запомните, е, че избирате различни филтри за различни уебсайтове и създавате нови изгледи всеки път, когато тук е поставен сайт..

Създаване на тестови изгледи

Ако сте нов в Google Анализ, бихме ви препоръчали да създадете тестови изгледи, за да избегнете проблеми. За всеки домейн и поддомейн можете да създадете различни тестови изгледи, които да гарантират, че сте избегнали всички грешки. След това можете да получите достъп до суровите данни за трафика, за да научите повече за това как работи този процес.

Прилагане на филтри по избор

След като създадете нови изгледи, следващата стъпка е да използвате персонализирани филтри. За това трябва да изберете раздела за персонализирано филтриране и да отидете на бутона за избор. Кликнете върху този бутон и добавете вашите поддомейни тук, за да започнете. Добавянето на персонализиран филтър е един от най-изчерпателните и невероятни начини да вършите работата си правилно.

Добавете списъци за изключване на препратки

Добавянето на списъци за изключване на препратки е добра идея, тъй като ще попречи на вашите поддомейни да получат фалшив и нискокачествен трафик. За това трябва да изберете свой имот или поддомейн. След като бъде избран, можете да кликнете върху бутона за проследяване и да получите пълния списък за изключване на сезиране. Тук можете да добавите вашите поддомейни URL адреси и да започнете.

Какво е поддомейн и как да го следите?

Ако имате няколко уеб страници, чиито URL адреси са www.abc.com или нещо друго, лесно можете да имате поддомейни по ваш избор и техният брой не е ограничен. Поддомейн е един домейн, създаден под основния Ви уеб сайт и може да бъде активиран или деактивиран по всяко време. Най-често, ако потребителите се преместват от една хостинг услуга в друга, е лесно за тях да поддържат едни и същи домейни и това няма да наруши цялостната им репутация в интернет. Също така, кредитирането на вашия поддомейн е лесно, тъй като основното име на домейн ще плати от ваше име и плащането автоматично ще бъде изпратено или от вашата кредитна карта, или от вашия PayPal .

November 28, 2017