Back to Question Center
0

Semalt Expert споделя ръководство за изключване на търсене на ботове и паяци от отчетите в Google Анализ

1 answers:

Отчетът на Google Анализ относно уеб трафика представлява предимство за собственика на уебсайта. Въпреки това, понякога тя може да бъде безкраен бит между доброто и лошото. Някои хора може да не са наясно с факта, че някои от данните за трафика, съдържащи се в отчета за Google Анализ, идват от роботи. Онлайн ботове и паяци са зад изкривените данни в GA. Те имат потенциала да влияят на начина, по който се изобразяват данните, което може да навреди на здравето на маркетинговата кампания и последващите решения - ventilatori faro malvinas a prezzo bloccato.

Въпреки това, собствениците на сайтове не трябва да се тревожат много, защото има начин да открият и да се отърват от трафика, генериран от паяци и ботове. Тогава означава, че информацията, предоставена от Google Анализ, ще бъде много по-надеждна след изпълнението на тези задачи. Няма сигурен начин да се предотврати достигането на уебсайт на спам бота. Въпреки това, потребителите могат да изключат от отчетите спам и да търсят трафик bot. Голям процент от тези ботове са податливи на тези методи.

В съответствие с ръководството за прилагане от Джейсън Адлер, водещ експерт на Семалт , може да се увеличи стойността и надеждността на алтернативния брой записани посещения .

Използването на информация от бот безброй доклад го прави по-надежден. Също така, той позволява на собственика да потвърди платформите за посетители. Пиковете и коритата стават ясни и ясни в създадените графики.

Google Анализ използва JavaScript..Беше трудно за обхождане и спам ботове да обходи JavaScript. Тъй като технологията продължава да се развива, така и разработчиците на bot. Сега, спам ботове могат да установят уязвимости в JavaScript, както и да ги обхождат за информация. Има няколко ботове, които Google Анализ изключва от своя анализ. Въпреки това, има и много от тях, които се наслаждават на спам уеб сайтове и сървъри, което означава, че те ще продължат да се показват в данните за анализи.

Как да изключите ботове за търсачки в Google Анализ

Вече е възможно да се филтрират данните за трафика към даден уебсайт, за да се види коя е от естествената човешка дейност и кой идва от спам и ботове за търсене. Силата да се направи това е в рамките на функцията да се изключат всички посещения от известни ботове и паяци. Това е квадратче за отметка в секцията "Преглед на администраторите" в GA.

Стъпки, които трябва да следвате, за да изключите всички известни ботове и паяци

1. Създайте изглед "тест" в Google Анализ

Той позволява на потребителя да прави промените, които иска, като запазва целостта на оригиналните си данни в главния изглед. Той също така служи като източник на сравнение, така че собственикът да може да идентифицира промените, настъпили след изключването. С удовлетворителни резултати вече изключвайте ботове от основния изглед .

2. Премахване на ботове и паяци

Придвижете се до раздела Администриране на инструмента Google Анализ, изберете настройките за преглед и проверете опцията за изключване на всички посещения от ботове и паяци. След завършване на това трафикът ще бъде освободен от трафик за търсене и спам bot, което ще направи по-лесно и по-ясно отчитането на трафика на хора .

3. Анонимирайте в Google Анализ

Създайте анотации в графиките на GA, за да отбележете каквато и да било трафик капки след внедряването на изключването на трафик бот .

Заключение

Може да забележите капки на трафика, които зависят от обема на трафика, генериран от ботовете. Изгледът на теста и главният изглед ще ви помогнат да установите къде трафикът намалява, правейки отчитането по-надеждно.

November 28, 2017