Back to Question Center
0

Semalt: Филтри на Google Анализ, които ще подобрят ефективността на Вашия сайт

1 answers:

Има много начини да подобрите ефективността на сайта си в Google Анализ и е част от цифровия маркетинг . Когато става дума за показване на забележителни доклади за напредъка или за установяване на причините за спадане на трафика, трябва да обърнем внимание на това колко много качествени виждания получава нашия уебсайт. Данните на Google Анализ трябва да бъдат точни и актуализирани. За щастие, Google Анализ е улеснил обработката на филтри, които са важни за нашия уебсайт.

Преди да поговорим за тези филтри, Oliver King, мениджър за успеха на клиентите на Semalt предлага да ви предложим да поддържате един, нефилтриран отчет или изглед за всяко име на домейн в Google Анализ.

Изключване на вътрешния трафик

Не се прилага за всички видове уеб сайтове, но само големите компании могат да се възползват от нея - vps hosting support. За малките фирми е важно да се изключи вътрешният трафик, за да се гарантира качеството на техния уеб трафик. Те трябва да се уверят, че техният сайт получава качествени хитове и истински хора взаимодействат с техните уеб страници. За целта трябва да настроите нови изгледи за отчитане в профила си в Google Анализ, които могат да изключат в голяма степен вътрешния трафик. Трябва също така да изключите собствения си IP адрес, така че вашите виждания и това да не се отчитат към вашия уеб сайт. Ако искате да изключите голям брой IP адреси, ще трябва да използвате персонализирани филтри, които са лесни за създаване и имат много функции.

Премахване на спам за препращане

Не би било погрешно да казваме, че спамът е повреждал голям брой уебсайтове през последните месеци. Ето защо трябва да обърнете внимание на премахването на спама за препращане възможно най-рано. Трябва да премахнете всички уебсайтове или препратки, които започват с Darodar, бутони за уеб сайтове и най-добрите предложения за SEO. Тук не можете да си позволите да допуснете никаква грешка; трябва да посочите виновните и да премахнете спама за препращане и след това да въведете домейните си в различни полета.

Показване на името на хоста и пълния URL адрес

По подразбиране Google Анализ не показва пълните URL адреси на страниците в своя отчет. Така че, ако уебсайтът Ви е www.abc.com, ще трябва да намерите съответните страници в Google Анализ и това може да стане чрез показване на имена на хостове или пълни URL адреси. Друга възможност е да създадете съдържание на живо и да създадете различни филтри за различни домейни. Това няма да доведе до объркване, когато имате голям брой страници, които да се грижат. Всяка страница в поддомейна трябва да бъде без грешки, преди да бъде стартирана.

Изолиране на трафика към поддомейн

Когато става дума за поддомейни, ще трябва да изолирате трафика си от основния домейн в Google Анализ. Уверете се, че вашите поддомейни използват същите свойства или кодове за проследяване на UA като вашият основен уебсайт. Можете да изпълнявате тази задача, като посетите секцията за отделен изглед в Google Анализ.

Всички малки URL адреси

Не на последно място, бихме искали да говорим за по-ниското съдържание на URL адресите. Трудно е за много уебмастъри, но има много предимства. Можете да смесите различни URL адреси и да получавате голям брой качествени трафик във вашия AdSense. Важно е да консолидирате данните и да внедрите персонализираните филтри, които могат да понижат всичките ви URL адреси.

November 28, 2017