Back to Question Center
0

Семалт: Как и защо трябва да блокирате вашия IP адрес в Google Анализ

1 answers:

Възможно е да се получат стотици или дори хиляди изгледи в публикация в блог, но въпреки това не получават контакти или коментари за същото. Уебсайт може да показва, че е бил разглеждан от няколко зрители, но отговорът по отношение на коментарите и контактите показва друго. Това се осъществява в профил в Google Анализ. Данните, които показват отговора на зрителя, се наричат ​​данни за отчитане - unifi transmit power custom. Данните за отчитането може да са неточни, ако IP адресът в профила в Google Анализ не е блокиран.

За да се получат точни отчетни данни, от съществено значение е IP адресът, който се използва ежедневно на уебсайт, да бъде блокиран. Добре е уебсайтът да получи доста мнения. Човек може да се изкуши да мисли, че ако уебсайтът посочи, че получава няколко изгледа, той е в състояние да стреми повече приходи от реклами. Напротив, това не е така, защото данните за отчитане не са точни, ако IP адресът на съответния уеб сайт не отразява този факт. Поради това използването на тези данни, за да убедите потенциален рекламодател, може да е подвеждащо. По-добре е малък брой зрители на уебсайт, чиито статистики са надеждни, като например да знаят какво правят, когато посещават този уебсайт, отколкото да получат куп зрители, чиито намерения не са ясно дефинирани .

Възможно е да се блокира IP адрес, ако се следва тази проста процедура, обяснена от Ryan Johnson, старши мениджър продажби на Semalt .

Стъпка 1: Идентифициране на IP адреса

Повечето хора прекарват дълги часове на компютрите си и нямат представа за техния IP адрес. За да разберете IP адреса, просто трябва да Google "какво е моят IP адрес?" от резултатите, номерът, който ще се показва в горната част на страницата, е IP адресът. Важно е да запаметите този номер, ако не, може да бъде записан за бъдещи справки.

Стъпка 2: Влизане

Следващата стъпка е да влезете в профила в Google Анализ, който искате да блокирате IP адреса.

Стъпка 3: Избиране на профила

След като влезете в профила в Google Анализ, следващото нещо е да изберете профила, който искате да блокирате IP адреса .

Стъпка 4: Избиране на връзката за администриране

След като сте избрали профила, трябва да се преместите в горния десен ъгъл на екрана и да кликнете върху връзката Admin .

Стъпка 5: Избор на филтри

След като администраторската връзка бъде отворена, опцията "Всички филтри" трябва да бъде избрана от секцията за профила.

Стъпка 6: Изберете нов филтър

Следващата стъпка е да кликнете върху Нов филтър. В полето за име може да се избере всяко желано име за IP адреса. Вече дефинираният филтър и опцията "Изключване" трябва да останат проверени. Второто падащо меню трябва да бъде променено и написано като "трафик от IP адреса", а третото падащо меню остава непроменено. IP адресът от търсенето с Google трябва да бъде въведен в съответното поле, след което да се избере наличният профил и да се добави. Последната стъпка е да го спасим.

След като бъде запазен, IP адресът бе успешно блокиран от отчитане.

November 28, 2017