Back to Question Center
0

Симал Експерт; Как да премахнете спам в Referrer от Google Анализ?

1 answers:

Спамът на референтите може да бъде значителен проблем, който е изправен пред повечето собственици на уебсайтове. Например, има много случаи, при които Google Анализ регистрира няколко посещения в мрежата, които не означават непременно, че те достигат до уебсайта Ви. Darodar е домейн, който прави спам посещения на сайт. Тази техника е стандартна за хакерите с черна шапка. Дадодар е бот на трета страна, точно като роботите за уеб, които често използват търсачките , за да достигнат до клиентите. Повечето хора, които оперират уеб сайтове или агенции за SEO, трябва да разработят ефективни начини за спиране на Darodar.

Някои от начините, предоставени от Artem Abgarian, мениджърът на Senior Customer Success за Semalt , които ви помагат да премахнете този бот от Google Анализ, са следните:

Искане за премахване от уебсайта

Един от местните начини за справяне с Дародар може да ги моли да спрат бот. Можете да попълните прост формуляр, който предоставят и да маркирате уебсайтовете, които не искате да посещават.

Блокирайте Дадодар от обхождането на уебсайта Ви

За уебсайтове, които използват сървър на Apache, отпадането на .htaccess файл в корена на вашата директория може да попречи на Darodar да се появи. Обикновено роботите с търсачки ще видят уебсайта Ви, но Дадодар няма. От техния панел ще видят кодов отговор от 403 състояния. Те нямат право да виждат тази страница, което означава, че проследяващият код на GA няма да бъде изпълнен, за да запише посещението. Можете да пускате кодове като:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

От съществено значение е да бъдете внимателни, докато използвате такъв код на уебсайта си. Консултирането на разработчик на уебсайтове за тази стъпка може да бъде полезно начинание. Всяка грешка в тази стъпка може да доведе до невъзможност за зареждане на целия сайт.

Прилагане на персонализирани филтри в Google Анализ

За хората с профил в Google Анализ работата с Дародар може да бъде лесна. Индивидуалните филтри могат да ви помогнат при премахването от Google Анализ, както и при спирането на бъдещите референции за Darodar. За да изпълнявате тази задача, можете да влезете в профила си в GA. От раздела "Администриране" в горния десен ъгъл можете да добавите филтър в раздела "Всички филтри". Можете да поставите Darotar отстраняване във филтърната кутия. Задайте типа на филтъра, за да го изключите. Бутонът за препращане трябва да се изключи. Това персонализиране може да поддържа трафика на препращанията далеч от вашия Google Анализ. Освен това е възможно да се прилагат други персонализирани филтри като IP адрес. Винаги помнете да запазите промените, които правите, преди да напуснете страницата за персонализиране. Тези филтри могат да блокират тези ботове.

Заключение

Премахването на Darodar от Google Анализ може да доведе до намаляване на статистическите данни за уебсайта Ви. В някои случаи такъв трафик ще продължи да се показва в предишните ви статистически данни за уебсайта. Можете обаче да използвате тази насока, за да я премахнете от уебсайта си. Също така можете да направите значителни корекции в кампанията си в сайта Source .

November 29, 2017