Back to Question Center
0

Съвети за оптимизиране на изображението от Semalt Expert

1 answers:

Изображения, които не са оптимизирани, могат да доведат до сериозни последствия, свързани с изпълнението на уебсайт. В повечето случаи, когато скоростта на уебсайта Ви е много бавна, "неоптимизираните" изображения носят по-голямата част от вината. Сегашният ни свят се характеризира с конкуренция в почти всички индустрии. Ето защо бавните уеб сайтове просто не могат да оцелеят.

Джейсън Адлер, Семалт мениджър за успех на клиентите, предупреждава, че ако даден потребител посети сайта ви и смята, че отнема една секунда по-дълго, отколкото е свикнал, на уебсайта на вашия конкурент, ако се зарежда относително по-бързо.

Как да се уверите, че вашите изображения не забавят вашия сайт?

Обмислете използването на тези седем съвета за оптимизиране на изображенията, за да подобрите SEO:

1 - o que quer dizer erro ssl. Използвайте оригинални снимки с високо качество

Това е фундаментална истина, която се отнася за всички типове съдържание на уебсайтове. Нуждаете се от най-уникалните и оригинални снимки на вашия сайт, ако се стремите да осигурите по-добра практическа работа на потребителите. Ако можете да правите снимки с фотоапарат с добро качество или да получите дизайнери, които могат да създават оригинални снимки, толкова по-добри са шансовете ви да се класира високо.

Изкушението да използвате запасните снимки може да бъде разбираемо високо. Въпреки това, наистина не искате да имате снимка, която има милиони други сайтове.

2. Подобрете вашите изображения с инструменти

Потребителите като образи, които са не само привлекателни, но и персонализирани. Инструментите за редактиране на снимки са изключително разпространени в интернет. Винаги можете да намерите подходящ инструмент, за да добавите нещо към изображенията си, преди да ги публикувате онлайн.

Независимо дали искате да добавите текст, уникалност, личност или нужда да подобрите нейната привлекателност, има инструмент за това. Използвайте инструментите за редактиране на снимки, за да създадете забележителни изображения, които дават предимство на вашия сайт.

3. Описателни и богати на ключови думи имена на файлове

Най-добрите практики в SEO подчертават значението на включването на ключови думи в имената на файловете, които описват изображението. Такова име на файла информира Когато изтегляте изображения, заменете имената по подразбиране с нещо, което описва изображението в най-добрия възможен начин .

4. Намалете размера на вашите изображения

Можете да намалите размера на файла, без да намалявате качеството на изображението. Чрез преоразмеряването и компресирането на изображения можете значително да подобрите скоростта на сайта.

Използвайте функцията "Запиши за уеб" на Adobe Photoshop, за да сте сигурни, че изображенията, които завършват на уебсайта Ви, са с оптимален размер.

5. Използвайте правилния файлов формат

Има три общи формати на изображения: JPEG, PNG и GIF .

JPEG е най-популярният формат, защото поддържа малък размер на изображението. GIF се използва най-вече за анимации и прости изкуства. Поддържа прозрачен фон и затова е идеален за фирмени емблеми и други елементи на уебсайта. PNG е по-модерна алтернатива на JPEG и GIF. Този формат поддържа прозрачност, има автоматична гама корекция и по-добър цветен обхват.

6. Оптимизиране на текста и заглавието на изображението

Алтернативият текст и заглавието на изображението трябва да бъдат правилно създадени, за да могат уебсайтът Ви да постигне по-добро класиране в SERP и да даде добър опит на потребителите.

Алтернативният текст е може би най-добрият начин да се гарантира, че вашите продукти се появяват в търсенията в мрежата и изображенията на Google.

7. Създайте Sitemap за изображението за сайта си

Sitemap за изображения дават на търсачките информация за изображения, налични на даден сайт. Дори ако кодът на JavaScript зареди изображението, карта на сайта позволява на тези машини да намерят изображенията. Създаването на Sitemap включва добавяне на информация за изображения на страница. Това се прави за всеки URL адрес, посочен в картата на сайта.

Оптимизиране на изображения за SEO определено си струва усилията. Сайтът ви се зарежда по-бързо и посетителите могат бързо да получат това, което искат. Бавните уебсайтове страдат от загуба на видимост, намаляване на обменните курсове и по този начин продажби и приходи. Тези съвети ще ви помогнат да избегнете тези загуби.

November 29, 2017