Back to Question Center
0

Вземане на семалт на Rogue сайтове - Въздействие върху данните ви

1 answers:

Сайтове за измама и спам за препратки са забъркали със статистиката и данните на онлайн бизнеса за дълго време без тяхното съгласие. Голяма част от бизнеса от типа "B2C" и "B2B" предполага, че въпросът за нелоялните сайтове, насочващи трафика към сайтовете им, се обработва автоматично от Google Анализ, ситуация, която се смесва с данните за малките фирми.

Райън Джонсън, един от водещите експерти от Semalt , дава полезна информация в това отношение, за да ви помогне да разберете въздействието на нелоялните сайтове върху вашите данни.

Спамерите и опортюнистите вече се възползват от кодовете за проследяване, за да привличат фалшив трафик към вашия и промъкнат злонамерен софтуер към вашия уеб сайт - logiciel dossier employ?. Чрез поставянето на Вашия проследяващ код за GA в сайта Ви, посещенията в него се показват автоматично в Google Анализ. Това може да повлияе неблагоприятно на уебсайта Ви по два начина. На първо място, злонамереният и бот трафик може да поеме контрола върху уебсайта Ви, застрашавайки данните ви. И на второ място, посетителите, пренасочени към сайта Ви, могат да кликнат назад върху страниците Ви, които влияят върху процентите на отпадане.

Когато клиентите посещават уебсайта Ви и продължават да кликват върху страниците Ви, процентите на отпадане се повишават, като превръщате ключовата дума за конвертиране в добра позиция, за да се класирате високо в алгоритмите. Въпреки това, посетителите, които натискат обратно през страниците Ви, намаляват процентите на отпадане, което прави алгоритмите да означават Вашата ключова дума като неподходяща. Тук идва необходимостта да се блокират неприлични сайтове и спам при препращане от посещение на вашия сайт.

Съвети относно начините за идентифициране и маркиране на местата за измами

Създаването на отчет за име на хост с размери за разбиване и име на хост се използва за идентифициране на измамни сайтове. Метриките на "уникалните посетители" и "посещенията" се използват за измерване на общия брой посещения, които са посетили уебсайта Ви..Използвайте целите и приходите на кампанията си, за да сте сигурни, че реалният трафик няма да бъде филтриран. Друга възможност е да добавите нов филтър към персонализирания си отчет, за да изключите вътрешния трафик, бот и паяците и спам за препращане, които включват идентификационните данни за домейна ви.

Въпреки това, препоръчително е да изпълнявате внимателно задачите си, когато изключвате измамните сайтове и спам от препратки от вашия Google Анализ. Двете свързани с Google имена на хостове, показвани на вашия сегмент, не трябва да се третират като нелоялни сайтове, тъй като това може да доведе до загуба на ценна информация. Сегментът се състои от уеб кеш, който показва кога посетителите кликват върху опцията "кеш" и име на хост, което показва, че някои от вашите потенциални посетители са използвали услуга на Google за превод.

Проверете сегмента си, за да видите дали ще видите някои имена на хостове, с които не сте запознати. Ако ги посочите, ги пробийте на целевата страница на посетителите. Поставете URL адреса на хоста в целевата страница на посетителите, за да разгледате сайтовете, като използвате реалния трафик. След като е убеден, че домейнът е измамен, ги филтрирайте, като използвате следните процедури .

Филтриране на нелоялните обекти, използващи метода на реактивно изключване

След като идентифицирате списъка с имена на хостове, които трябва да бъдат блокирани, добавете нови филтри за изключване. При използването на този метод за изключване на домейни от нелоялни клиенти, препоръчително е да се има предвид, че новите филтри изключват нови данни. Създайте друг филтър, който да остане нефилтриран по време на изпълнението ви. По този начин ще възстановите данните си, дори ако се натъкнете на вашите изключващи практики.

Методът за активно изключване

При този метод за изключване на измамните сайтове от вашия Google Анализ домейните се филтрират в зависимост от това дали те съответстват на създадените имена на хостове. Ако името на хоста на филтрираните данни не съвпада с домейните, данните не могат да бъдат извлечени от вашия отчет.

Google Анализ стигна до спасяването както на B2C, така и на B2B фирми, работещи на онлайн платформите. Фирмата вече може да филтрира и изключи уебсайтове, които са нелоялни, спам за препратки и злонамерен софтуер, за да постигнат чисти и точни отчети. Бъдете внимателни, когато изключвате измамните сайтове от Google Анализ, за ​​да избегнете филтрирането на ценна информация.

November 28, 2017